İstanbul

Banka soyguncusu yakalayan zabıtaya ödül

17:43 19 Eylül 2015
Banka soyguncusu yakalayan zabıtaya ödül

Üsküdar’da bankayı soyduktan sonra kaçan şüpheliyi silahıyla birlikte yakalayan zabıta memuru Yağız Köse, bir kese altınla ödüllendirildi

Üsküdar’da dün bir banka şubesini soyduktan sonra kaçan şüpheliyi silahıyla birlikte yakalayan zabıta memuru Yağız Köse, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından bir kese altınla ödüllendirildi.

Üsküdar Belediyesi açıklamasında, dün Dr. Fahri Atabay Caddesi üzerinde bir bankada silahlı soygun yaşandığı ve kaçan hırsızı zabıta memuru Köse'nin yakaladığı belirtildi.

Başkan Türkmen, zabıta memurunun gösterdiği örnek davranıştan dolayı bir kese altın ile ödüllendirildiğini kaydetti.

Açıklamada, Köse'nin şu ifadelerine yer verildi: "Belinde iki tane silahla kaçıyordu. Elinde de poşet vardı. Hemen yakalayıp yere yatırdık. Kelepçeledikten sonra poşetten çıkan 11 bin 200 TL ile birlikte polise teslim ettik"

Dr. Fahri Atabay Caddesi'ndeki banka şubesine öğle saatlerinde yüzü maskeli iki kişi tarafından soyulmak istenmişti. Kurusıkı tabancayla bankanın güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını etkisiz hale getiren soyguncular, vezne görevlisine uzattıkları poşete paraları koymalarını istemişti. Paraları alıp bankadan ayrılan soygunculardan biri Cuma Pazarı içinde kaçmaya çalıştıkları sırada Üsküdar Belediyesi zabıta memuru Yağız Köse tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti.

Zabıta memuru Köse’nin uzun süre astsubay olarak görev yaptığı ve daha sonra istifa ederek zabıta memurluğuna geçtiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.