İstanbul

İBB Kültür Sanat'ta yeni sezon

01:45 01 Ekim 2015
İBB Kültür Sanat'ta yeni sezon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, 2015-2016 kültür-sanat sezonunun açılışını yaptı.

Çırağan Sarayı'ndaki etkinlikte konuşan İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, sanatçıların daha güzel günler görebilmeleri için gerçekten sanatlarıyla uğraşmaları ve sanatın hakkını vermeyi birinci meseleleri yapmaları gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübe ve birikimiyle her yıl bir önceki yıldan daha iyi işler yaptığına vurgu yapan Şen, "Yakın zamana kadar yetişkin tiyatrolarına destek veremiyorduk ancak 2014'ün başından itibaren bu dalda da destek vermeye gayret ettik" diye konuştu.

Abdurrahman Şen, şartlardan dolayı istedikleri oranda salon kullandırtamadıklarını anlatarak, şunları aktardı:

"Tiyatro yönümüzün büyük bir boşluğunu doldurmak üzere, geçen yılki açılışta, burada çalışmalara başlayacağını duyurduğumuz Gösteri Sanatları Atölyesi’ni ekim ayı içinde devreye soktuk ve o günden bu güne 80 arkadaşımız, gelenekselle bugünün nasıl buluşacağı üzerine bir çalışma içinde. Buradan sonunda dünya tiyatrosuna mesaj verebilecek bir kıvılcım yakabilirsek herkes mutlu olacak."

-"İBB Şehir Tiyatroları 102. yıla adım atıyor"-

İBB Şehir Tiyatrolarının bu yıl 101 yılı geride bırakıp, 102. yılına adım attığına dikkati çeken Şen, "Ülkemizin gerçekten ihtiyacı olan, gerçek barış özlemine gönderme yapan, eli tetikte olan insanlara sanatın gücünü İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan yollayacak o mesajı vermeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Şen, Kore'de Dede Korkut, Mevlana ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi anlattıklarını kaydederek, Kore'nin 27 bin öğrencili en büyük üniversitesiyle yapılan anlaşma sonucu, ilk defa bu yıl orada birlikte nevruz kutladıklarını söyledi.

İBB'nin uluslararası etkinliklerde de son derece önemli mesafeler aldığını belirten Şen, "Kore'yle geçtiğimiz ağustos ayında İpek Yolu Festivali açıldı. Toplam 62 ülkenin katıldığı festivalde İstanbul ve Türkiye onur konuğu olarak yer aldı. Açılıştan bir gün önce Özel Türk Günü düzenlendi ve biz de mehterimizle, sazımızla yerimizi aldık" dedi.

Etkinliğe katılan tiyatro sanatçısı Zihni Göktay da yeni sezonun güzellikler getirmesini dileyerek, "Kültür ve sanat çok önemli. Yüz yıllık bir kurum olan Şehir Tiyatroları'nda, 28 yıl Lüküs Hayat'ta oynadım ve rekor kırdım. Hiç kesintisiz. Etrafımda 134 oyuncu değişti. Şimdi Cibali Karakolu'nda devam ediyorum. Dünya üzerinde sekiz şubesi olan tek tiyatroyuz. Belediyelerin desteklediği birçok tiyatro var ama biz sekiz şubeyle yapıyoruz" diye konuştu.

Açılışa kültür ve sanat camiasından pek çok yazar, yönetmen ve sanatçı da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.