İstanbul

İran, Rusya'nın Irak'a müdahalesini muhtemel görüyor

15:14 02 Ekim 2015
İran, Rusya'nın Irak'a müdahalesini muhtemel görüyor

İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Suriye'de hava saldırılarını sürdüren Rusya'nın, Irak'a da müdahele edebileceğini bildirdi.

İran devlet televizyonuna özel bir röportaj veren Rızai, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına işaret ederek, Rusya'nın bölgedeki terörü kendi çıkarları için tehdit olarak gördüğünü belirtti. 

 Rusya'nın, Suriye'de ciddi bir şekilde terörle mücadeleye katıldığını anlatan Rızai, "Rusya'nın, Irak'a da girmesi muhtemel görünüyor" dedi. 

Bölgedeki güvenlik şartları konusunda iyimser olmadıklarını vurgulayan Rızai, "Elbette dünya savaşı gibi bir durum olduğunu düşünmüyoruz ancak bölgedeki güvenlik tehditleri çok fazla"  diye konuştu.

- "Çin de terörle mücadeleye katılabilir"

"DAEŞ, Afganistan'ın Kuzeyi için planlar yapıyor. Oradan da Tacikistan ve Orta Asya için tehdit oluşturuyor" ifadesini kullanan Rızai, DAEŞ'in Çin'in Batısı için ciddi bir tehdit oluşturduğunu dolayısıyla Çin'in de kendi çıkarları doğrultusunda bölgedeki terörle mücadeleye katılabileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.