İstanbul

Bağcılar'da 47 çift toplu nikah töreniyle evlendi

12:15 18 Ekim 2015
Bağcılar'da 47 çift toplu nikah töreniyle evlendi

Bağcılar Belediyesi'nce 20 yıldır sürdürülen toplu düğün programı kapsamında değişik sebeplerle evlenemeyen 47 çift dünyaevine girdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede sosyal ve kültürel bir proje olarak hizmete sunulan program 20. yılında sürdürülmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda Selimiye Camisi Hafızı Afkan Çevik'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 47 çiftin nikah töreni gerçekleştirildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, insanın mutlak suretle doğduğu andan itibaren başkasına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Onun için insan varlık olarak mutlaka bir hayat arkadaşına ihtiyacı duyar. Bu da evlenmek suretiyle olur. Lokman Çağırıcı'ya böyle güzel bir geleneği 20 yıldır sürdürdüğü için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da maddi imkansızlıklar başta olmak üzere çeşitli sebeplerle evliliklerin ertelendiğini ya da ihmal edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Fakir olduğu için evlenemeyenlere zenginlerin yardım etmesi tavsiye edilir. Tüm eşyalarını hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla tedarik ediyoruz. 'Mutlu yuva, huzurlu toplum' diyerek yola çıktık. Evlilik Okulu adı altında programlar düzenledik. Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi'nde de yuvaların mutlu ve huzurlu şekilde devamının sağlanmasına katkı sağlamaya devam ettik."

Çağırıcı'nın temsili olarak 3 çiftin nikahını kıydığı törende, işitme engelli Osman Demir-Hamide Billar ile Halil İbrahim Ceyhan-Özge Damar çiftleri de işaret diliyle "evet" dedi. 

Şu ana kadar 895 çiftin dünyaevine girdiği program kapsamında, hayırseverlerin de katkılarıyla çiftlerin gelinlik ve damatlıkları ile ev eşyaları alınıyor. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.