İstanbul

Engelliler hünerlerini boya yaparak gösterdi

12:25 21 Ekim 2015
Engelliler hünerlerini boya yaparak gösterdi

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), merkezlerinde eğitim alan engelliler, kenti simgeleyen resimlerin yapıldığı kamp evlerini boyadı.

İSEM'den yapılan açıklamaya göre, plastik sanatlar üzerine eğitim alan karma engel gruplarından yetenekli bireyler, hünerlerini İSEM Engelliler Yaz Kampı'nda düzenlenen boyama şenliğiyle gösterdi.

Bir yıl boyunca İSEM'in engelliler merkezlerinde, desen, figür ve serbest çağrışımda boyama teknikleri üzerine eğitim alan engelliler, 55 kamp evini  "İstanbul" teması ile boyadı. Tarihi meydanlardan camilere, mimari eserlerden Boğaz'ın güzelliklerine, kenti simgeleyen resimlerin yapıldığı kamp evleri, bezendiği renklerle engelli bireylerin gönül dünyasını yansıttı.

Engellilerin resim yaptığı "Hünerli Eller Boyama Şenliği"ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç ve İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek ile yaklaşık 500 engelli ve aileleri katıldı.

Macit, 20 yıllık tecrübe ve tükenmeyen heyecanla engelli ve ailelerine hizmet ulaştırdıklarını belirterek, "İstanbul'da yaklaşık 160 bin engelli kardeşimize ve kardeşlerimizin ailelerine hizmet ulaştırıyoruz. Eğitimle yetenekler ortaya çıkar, engeller aşılır. 4 milyon 228 bin 809 seans eğitim desteğini engelli kardeşlerimize ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, boyama yapılan kamp evlerini gezen katılımcılar, engellilerle sohbet etti.

Plastik sanatlar üzerine İSEM bünyesinde çalışan alanında uzman 16 eğitmenin rehberliğinde gerçekleşen şenliğe, Yıldız Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri de gönüllü destek verdi. Etkinlik boyunca kamp meydanında İSEM Gösteri Sanatları grupları dans gösterileri yapıp, konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.