İstanbul

24 Kasım Öğretmenler Günü

14:57 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Feshane'de program düzenlendi

Eyüp Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Feshane'de yaklaşık 2 bin 800 öğretmenin katılımıyla program düzenledi.

Eyüp Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, geceye Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Eğer yeniden bir meslek seçme imkanım olsaydı gerçekten öğretmen olurdum. Eğitimin kutsal bir iş olduğunu biliyorum. En değerli varlığı, en değerli hamuru şekillendiriyorsunuz. Her türlü saygıya değer. Her ne kadar öğretmen olmasam da, Belediye Başkanı olarak eğitime nasıl katkı sağlarız diyerek çalışmalar yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bana göre, her gün öğretmenler günü olmalıdır, kutlanmalıdır. Tekrar öğretmenler gününüzü kutluyor, hepinizin ellerinden öpüyorum" diye konuştu. 

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü de, günün önemine değindiği konuşmasında şunları kaydetti: 

"Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli Belediye Başkanı'na huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bugün, özel bir gün. Medeniyet çıtasını yükseltmek, büyük Türkiye'yi kurmak biz öğretmenlerin elinde. İnanıyorum ki biz bunu başarabiliriz. Genelde ülkemizin, özelde de Eyüp'ümüzün eğitimini şahlandıracağımıza inanıyor, bu vesileyle öğretmenler gününüzü bir kez daha kutluyorum."

Konuşmaların ardından Öğretmenler Korosu meslektaşlarına konser verdi.

Türk sanat ve Türk halk müziği eserlerinden oluşan konserde Eyüplü öğretmenler, keyifli saatler geçirdi.

Yaklaşık 2 bin 800 öğretmenin katıldığı gecede, Eyüp Belediyesi ve Eyüp İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen voleybol, futbol ve masa tenisi müsabakalarında dereceye giren takımlara madalya ve ödülleri Başkan Aydın tarafından verildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.