İstanbul

Bağcılar'a otoparklı semt pazarları

14:48 09 Aralık 2015
Bağcılar'a otoparklı semt pazarları

Bağcılar’da inşaatı devam eden Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi'nin yakın zamanda hizmete açılacağı bildirildi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçede ulaşımı rahatlatmak ve sokak aralarında kurulan semt pazarlarının daha sağlıklı tesislerde hizmet vermesi amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkısıyla hazırlanan katlı otopark ve semt pazarı projeleri hayata geçiriliyor. 

Bağcılar'da inşaatı devam eden Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi yakında hizmete sunulacak. İstanbul’un nüfus olarak en büyük ilçesi olan Bağcılar'ın Yıldıztepe, Göztepe, Yeni Mahalle, Hürriyet ve Bağcılar Meydanı'na da katlı otoparklar inşa edilecek.

Toplam 13 bin 336 metrekarelik bir alanı bulunan Demirkapı Katlı Otopark'ın 3 bin 334 metrekarelik alanı da pazar yeri olarak kullanılacak. Pazarın kurulmadığı günlerde bu alan otopark alanı olarak halkın hizmetine tahsis edilecek. Tesis, semt pazarının yanı sıra 343 araçlık üç katlı otopark hizmeti verecek.

- İlçeye 5 metro hattı 1 tramvay 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik projeleri hizmete sunduklarını belirtti. Çağırıcı, Güneşli, İnönü ve Evren mahallelerinde, Engelliler Sarayı ve Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparkların hizmet verdiğini kaydetti. 

İlçenin Bağcılar-Kabataş tramvay hattından sonra Başakşehir-Bağcılar-Yenikapı Metro hattına kavuştuğunu ifade eden Çağırıcı, Yenikapı'daki aktarma istasyonu sayesinde Sarıyer'e, Marmaray ile de Kartal’a kadar metro ulaşımının sağlandığını anlattı.

Mahmutbey-Mecidiyeköy-Beşiktaş metro hattı inşaatının hızla devam ettiğine dikkati çeken Çağırıcı, "9 kilometrelik Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı da 2017 yılında hizmete alınacak. Ayrıca proje çalışmaları devam eden 2 metro hattı dahil ilçemiz 5 metro hattı ile İstanbul'un raylı sistemlerden en çok yararlanan ilçelerinden biri olacak" bilgisini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.