İstanbul

Üsküdar kışa hazır

10:13 18 Aralık 2015
Üsküdar kışa hazır

Buzlanma ve don olaylarına karşı gerekli hazırlıklar tamamlandı

Üsküdar Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ulaşımda aksama yaşanmaması ve don olaylarının hayatı olumsuz etkilememesi için araç filosu güçlendirildi, gerekli tuz stoğu oluşturuldu. İlçede 26 kar küreme aracı ve iş makinesinin yanı sıra teknik personel de belirlenen noktalarda hazır bulunacak.

Kış aylarında sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için gerekli sağlık kontrolleri yapılarak, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından planlanan misafirhanelerde ağırlanacak.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışma da yapan belediye, bu kapsamda kedi ve köpekler için kazaklar hazırladı. Ağır kış şartlarında sokaklarda donma tehlikesine maruz kalan hayvanlar toplanarak sağlık kontrolleri yapılacak, kazaklar giydirilerek, toplama merkezlerine gönderilecek.

Kuşlar için "Ev bizden, yem sizden" sloganı altında taşınabilir vakumlu yuvalar hazırlandı. İsteyen herkese verilmek üzere hazırlanan vakumlu yuvalara vatandaşlar yem koyarak, evlerinin ya da arabalarının camlarına yapıştırıp, kuşların barınmalarını sağlayacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, araçlar ve teknik personelle kışa tam manasıyla hazır olduklarını söyledi.

Kış şartlarının vatandaşları etkilememesi için gerekli gayreti gösterdiklerini anlatan Türkmen, "Bu yıl farklı bir hazırlık gerçekleştirmiş durumdayız. Kanatlı hayvanlarımız için kuş evi hazırladık. Bu evleri Üsküdar halkına dağıtacağız. Evlerinin camlarına bu evleri takabilecekler. Kar yağdığında sokakta beslenecek bir yem bulamayan kuşlar bu yuvalara gelerek hem barınacak hem de beslenebilecek. Kedi ve köpekler için de kış şartlarında üşümesinler diye kazaklar örüldü" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.