İstanbul

Mehmet Ekif Ersoy, vefatının 79. yılında anıldı

18:47 24 Aralık 2015
Mehmet Ekif Ersoy, vefatının 79. yılında anıldı

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 79. yılında Sultanbeyli'de düzenlenen programla anıldı.

Sultanbeyli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlenen program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Mehmet Akif" adlı panelin moderatörlüğünü yapan Tahsin Yıldırım, "Amacımız Mehmet Akif'i anlatmaktan ziyade anlamaktır. Akif çok yönlü bir şahsiyettir. Akif, azimli, hedefini bilen bir kişiliktir. Bizim için örnek alınacak bir şahsiyettir" dedi.

Araştırmacı Turgay Anar ise "Konu Akif olunca anlatacak çok şey var. Akif'in mücadelesine, hayatına ve sanatına dair çok şey söyleyebiliriz. Akif yapması gereken şeyi birileri söylediği için değil milletinin ihtiyacı olduğu için yapardı. Sorumluluk alacağı yerleri bilir ve sorumluluğunu yerine getirirdi" diye konuştu.

Araştırmacı yazar İbrahim Öztürkçü de Mehmet Akif’le ilgili yeni araştırmalar yapıldığını kaydetti. Mehmet Akif’in yaşantısıyla ilgili bilgiler veren Öztürkçü, "Özel hayatına bakacak olursak Mehmet Akif sporu severdi. İyi bir yüzücüydü, iyi bir gülle atıcıydı, güreşçiydi ve yürümeyi çok severdi" ifadesini kullandı.

Programın yapıldığı kültür merkezinde ayrıca Mehmet Akif Ersoy'dan izler taşıyan "Suretimin Manzarası" sergisinin açılışı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı sergi, Aralık ayı sonuna kadar ziyarete açık olacak.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.