İstanbul

Beşiktaş-Torku Konyaspor maçından notlar

19:32 27 Aralık 2015
Beşiktaş-Torku Konyaspor maçından notlar

 Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Osmanlıspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'la yaptığı ve 3-2 kazandığı maçta ilk 11'de görev yapan Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'ye şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

Kalede Tolga Zengin'i oynatan Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu.

Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlıların teknik adamı, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Gökhan Töre'ye şans tanıdı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Olcay Şahan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

 

- Gökhan Töre 2 maç sonra ilk 11'de

 

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, ligde 2 maç sonra karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

Yaşadığı hastalığın etkisiyle son haftalarda daha az süre alan 23 yaşındaki futbolcu, 14. haftadaki Kayserispor maçının ardından ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Gökhan Töre, ligde forma giydiği 13 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başarmıştı.

 

- Stat aydınlatmalarında arıza

 

Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk dakikasında meydana gelen elektrik kesintisi 8 dakikalık duraklamaya neden oldu. 

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maç, stat aydınlatmalarında yaşanan arıza sebebiyle ilk dakika dolmadan durdu. Yaklaşık 8 dakika duran müsabaka, aydınlatmaların yeniden yanmasıyla kaldığı yerden devam etti.

Bu arada takımlar ısınmak için sahaya çıkmadan önce de statta kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı.

 

- Olcay Şahan yedek kulübesinde oturdu

 

Beşiktaş'ta Olcay Şahan, Torku Konyaspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki tüm lig maçlarında forma giyen ve bunların 14'üne ilk 11'de başlayan 28 yaşındaki futbolcu, 5 karşılaşma aradan sonra yedek kulübesinde forma bekledi.

Olcay Şahan, son olarak Bursaspor'la deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan müsabakaya yedek kulübesinde başlamış ve son 17 dakikada görev yapmıştı.

 

- Tolga Zengin'e büyük destek

 

Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesi kaleci Tolga Zengin'e destekte bulundu.

Taraftarlar, müsabaka öncesi ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı ekipte tribüne çağırdı ilk isim tecrübeli kaleci oldu.

Tezahüratlar üzerine tribünlerin önüne kadar giden Tolga Zengin, taraftarların sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.   

 

- Tribünlerin büyük bölümü doldu

 

Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu. 

Kale arkalarındaki küçük boşluklar dışında tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada Torku Konyasporlu taraftarlar da statta kendilerine ayrılan yeri doldurdu.

 

- Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 8. iç saha maçı

 

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki 8. iç saha maçına Torku Konyaspor karşısında çıktı.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle üç sezondur iç saha karşılaşmalarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı ekip, geride kalan 7 müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı.

Beşiktaş, Başakşehir'deki statta son olarak Akhisar Belediyespor'u konuk etmiş ve rakibine 2-0 yenilerek burada ilk kez sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.