İstanbul

Medicana International "dolaşımı durdurarak" hayat verdi

14:31 06 Ocak 2016
Medicana International "dolaşımı durdurarak" hayat verdi

Medicana International Samsun Hastanesi'nde, "Aort Damar Yırtılması" nedeniyle 22 dereceye kadar soğutulup 80 dakika boyunca tüm dolaşımı durdurularak ameliyat edilen hasta sağlığına kavuştu

 Medicana International Samsun Hastanesi'nde Akut Aort Diseksiyonu (Aort Damar Yırtılması) nedeniyle 22 dereceye kadar soğutularak ve 80 dakika boyunca tüm dolaşımı durdurularak ameliyat edilen Osman Karayel sağlığına kavuştu.

Medicana International Samsun Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, rahatsızlandığı gün şehir dışında bulunan 35 yaşındaki Karayel, Samsun'a dönüş yolunda fenalaştı. Arkadaşı tarafından acil olarak hastaneye ulaştırılan Karayel'e yapılan değerlendirmeler sonucu Aort Damar Yırtılması teşhisi konuldu ve acil ameliyat kararı verildi.

Hasta Karayel, ameliyat kararı sonrası Medicana International Samsun Hastanesi Acil servisine getirilerek yoğun bakıma alındı ve ameliyat edildi. 22 dereceye kadar soğutularak, 80 dakika süre ile tüm dolaşımı durdurulan Karayel,6 saat süren bir operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştirilen Medicana International Samsun Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hacı Akar, Aort Damar Yırtılması'nda hastaların çoğunlukla hastaneye ulaşamadan hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, Aort Damar Yırtılması'nın hastanın dakikalar içinde hayatını kaybetmesine neden olabilecek çok ciddi bir sağlık problemi olduğunu vurguladı.

 

-"80 dakika süre ile hastanın tüm dolaşımı durduruldu"

 

Gerçekleştirilen operasyonun çok özellikli bir işlem olduğunu dile getiren Akar, şunları kaydetti:

"Aort yırtılması nedeniyle hastanemize gelen Osman Karayel, yaptığımız operasyon sayesinde tam anlamıyla ölümün eşiğinden döndü. Operasyonun bu denli önemli olmasının bir diğer nedeni de beyin damarlarının olduğu bölgeyi ilgilendiriyor olması. Bu yüzden operasyonu kansız bir ortamda gerçekleştirme zorunluluğumuz oluştu. Bu şekilde çalışma zorunluluğu nedeniyle hastamız 22 dereceye kadar soğutuldu, 80 dakika süre ile hastanın tüm dolaşımı durduruldu ve ameliyat bu şekilde yapıldı.

Normal şartlarda dolaşımın 3 dakika süre ile durması bile ölümle sonuçlanmaktadır. Ameliyatın devamında yırtılan damar suni damarla değiştirildi ve ameliyat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Operasyonun ardından yoğun bakım ve sonrasında yataklı servisimizde hastamıza bakım verildi. Akabinde de hastamızı sağlıkla taburcu ettik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.