İstanbul

Murat Kekilli Zeytinburnu'nda konser verdi

01:30 01 Şubat 2016
Murat Kekilli Zeytinburnu'nda konser verdi

Şarkıcı Murat Kekilli, Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği konserde hayranlarıyla buluştu.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konser sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Murat Kekilli, Zeytinburnu'nda daha önce de konser verdiğini belirterek, "Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a teşekkür ediyorum. Zeytinburnu'nda çok güzel bir sahne ve dinleyici kitlesi var, her buluşmamızda hep birlikte coşku dolu bir gece yaşadık" dedi.

Kekilli, konserlerin sanatçılar için önemine dikkati çekerek, "Sanatçılar için albüm yapmak artık çok sıkıntılı bir şey çünkü satışlarından bir gelir elde edemiyoruz. Müzik yapmaya devam ediyoruz, internet üzerinden şarkılarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Konser organizasyonları ile dinleyicilerle buluşma imkanımız oluyor" diye konuştu.

Dünyadaki global krizin ve Türkiye'deki "terör belasının" sanatçıları çok etkilediğini ifade eden Kekilli, terör nedeniyle son bir yılda 22 konserinin iptal edildiğini kaydetti.

Kekilli, müzik sektöründen geçimini sağlayan insanların terör yüzünden zor zamanlar geçirdiğini aktararak, "Sanat camiasına ivedi çözümler getirilmesi gerekiyor. Bizim bu sıkıntılarla değil, müziğimizle uğraşmamız lazım. İnsanlara vereceğimiz mesajlar var ve bu mesajlara bugünkü kadar ihtiyaç duyulan başka zamanlar bilmiyorum. Dünya istim üstünde, coğrafyamız da öyle. İnsanları barışa, güzelliğe, iyiliğe yöneltecek sanatçılara, yazarlara, müzisyenlere çok ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinburnu'nda gerçekleşen konserinde, salonda farklı görüşten birçok insanın bulunduğuna işaret eden Kekilli, "Herkes aynı görüşü paylaşacak diye bir şey yok ama müzikle herkes stresini atıyor ve hep birlikte vakit geçiriyor" dedi.

- "Dünyanın beşten büyük olduğunu bilmemiz lazım"

Şarkıcı Kekilli, ülkelerin zor zamanlarında insanlarla buluşturulan sanatçıların duruşlarının öneminin altını çizerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kaos zamanlarına sanatçının ağzından çıkacak her söz çok önemli. İnsanları ötekileştiren, başkalaştıran değil, sağduyu, birlik, beraberlik, iyilik, güzellik kavramlarının mesajını veren sanatçıların sahnelerde olması gerekiyor. Kaostan beslenen sanatçılarla topluma güzel mesajlar vermek mümkün değil. Bu manada belediyelere ve üniversitelere çok iş düşüyor, seçimlerini çok iyi yapmak zorundalar."

Sanatın insanlığa dair vermesi gereken mesajları olduğunu vurgulayan Kekilli, "Bu dünyayı yaşanılmaz hale getirmenin bir alemi yok. Dünya bugün Japonya'da atılan bombaların hesabını veremiyor. Yanı başımızda, Suriye'de Esed'in yaptığı katliamları hiçbir akıl, hiçbir vicdan açıklayamıyor. Kendi türüne düşman bu insanları kim yetiştirdi? Dünya mı? Bu şekilde giderse hepimiz cennetten kovulacağız. Birilerinin buna el atması lazım."

Kekilli, "Dünyanın beşten büyük olduğunu bilmemiz lazım" diyerek, her gün suçsuz yere öldürülen insanların olduğu bir dünyada, sanatçıların aşk, sevgi şarkılarının dışında sosyal konulara da eğilmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada yaşanan vahşetlere duyarlı olunması gerektiğine işaret eden Kekilli, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanların uğradığı zulümlerin sıradanlaşmaması lazım. Ben 'Sam Amca', 'Vay Be', 'Anadolu Benim' gibi savaş karşıtı şarkılarımı yaparken, görüntü için, 'Aman televizyona çıkayım, yeşil, barış' diyeyim düşüncesiyle yapmadım. Birebir birçok konuda düşünerek, samimiyetle olayların içerisine girerek ve yaşayarak, içselleştirerek yaptım çünkü bu coğrafyayı, bu coğrafyanın insanını, kendi insanımı önemsiyorum ve her şeyin en güzelini hak ettiklerini düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.