İstanbul

Cem Karaca'nın hayatını anlatan müzikli gösteri izleyiciyle buluştu

01:24 06 Mart 2016
Cem Karaca'nın hayatını anlatan müzikli gösteri izleyiciyle buluştu

Cem Karaca'nın hayatını anlatan tek kişilik müzikli gösteri "Ömrüm", sahnelendi.

Oyuncu ve müzisyen Renan Bilek'in rol aldığı tek kişilik müzikli gösteriye Eylem Pelit Orkestrası, Karaca'nın unutulmaz eserleriyle eşlik etti.

"Bir Cem Karaca öyküsü" olan gösteri, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde Aysa Prodüksiyon ve Kolektif Sanat tarafından sahneye konuldu.

"Ömrüm"ün yazarlığını ve yönetmenliğini yapan Bilek, etkinlikte Karaca'nın tüm hayat hikayesini eserleri eşliğinde aktardı.

Eserin yaklaşık 6 aylık bir yazım sürecinden sonra ortaya çıktığını belirten Bilek, gösteriyi Karaca'nın unutulmamasına bir katkı sağlamak için sahnelediğini söyledi.

Bilek, çocukluğunda müziğe ilgi duyan Karaca'nın sesinin yeterli olmadığı düşüncesiyle babası tarafından sürekli engellenmesine karşın müziği bırakmadığını ifade ederek "Cem Karaca, askere gidene kadar Batı tarzı müzik yapmaya çalışmıştı. Askerde dinlediği bir bağlama müzik anlayışını değiştirdi. Anadolu'yu müziğiyle harmanlayarak yeniden sundu" dedi.

Karaca'nın darbelerin ve siyasi gerilimlerin çok yüksek olduğu bir dönemde müzik yaptığını ifade eden Bilek, şarkıları birçok kesimi derinden etkileyen Karaca'nın vatandaşlıktan çıkarılınca yıllarca ülkesinden uzakta acı dolu bir yaşam sürdüğünü söyledi.

Basta Eylem Pelit, davulda Mert Türkmen, klavyede Halil İbrahim Işık ve gitarda Evrim Arslan'dan oluşan Eylem Pelit Orkestrası ise öykü gereği kronolojik bir akışla Bilek'in söylediği 20 Cem Karaca parçasını canlı olarak çaldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.