İstanbul

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

20:35 14 Mart 2016
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Üsküdar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasını, 11 yaşındaki Gamze Yeşil kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri desteğiyle ilçedeki ortaokullardan seçilen öğrencilerin katıldığı yarışma, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Etkinliğe, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı.

Üsküdar'daki 31 okulun katıldığı yarışmada, 7 okul finale kaldı. Finale kalan öğrencilerden İstanbul Acıbadem Türk Telekom Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Gamze Yeşil birinci oldu.

Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esma Arı ikinci, Yaman Dede İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Muhammet Berk Sarıoğlu ise üçüncü seçildi.

Yarışmanın ardından konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün çok özel bir gün. İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıl dönümü. Finale katılan tüm çocuklarımız, çok iyi okudular. Jürimizin işi çok zordu. Bu kadar güzel okuyan arasında birinciyi seçmek, kolay da bir iş değil ama bizim gözümüzde her bir yavrumuz birinci oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Türkmen, Ankara'da yaşanan terör saldırısını da kınayarak, "Bugünlerde özellikle İstiklal Marşımızı daha iyi anlama, daha iyi anlatma ihtiyacımız var. Akif'in bu güzel şiirinde, bu güzel marşında ifadelerinin her biri çok anlamlı. Her bir noktası ve virgülüne kadar çok iyi düşünmemiz anlamamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Malum daha dün hain bir saldırıya maruz kaldık. Şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.