İstanbul

Minik Tuğçe için anlamlı organizasyon

16:49 31 Mart 2016
Minik Tuğçe için anlamlı organizasyon

Fenerbahçeliler Derneği (FeDeR), yaklaşık 1 yıldır kalp nakli bekleyen 10 yaşındaki Tuğçe Binici için anlamlı bir organizasyon düzenledi.

Kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan ve 26 Ocak'tan bu yana tedavisi Siyami Ersek Hastanesi'nde süren minik Tuğçe, yaklaşık 1 yıldır nakil için umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Acil olarak kalp nakli yapılması gereken Tuğçe, Çanakkale şehitleri için bir mektup yazdı. Tuğçe Binici'nin durumunu öğrenen FeDeR de organ nakli için farkındalık oluşturmak adına önemli bir etkinliğe imza attı.

Dernek üyeleri, 10 yaşındaki Tuğçe'nin yazdığı mektubu bedensel engelli atlet Ahmet Uluç ve amatör bisikletçi Hakan Sevin aracılığıyla Çanakkale Şehitliği'ne ulaştıracak.

Hastaneden aldığı mektubu koşarak Üsküdar Vapur İskelesi'ne getiren Ahmet Uluç, Tuğçe'nin emanetini burada kendisini bekleyen bisikletçi Hakan Sevin'e teslim etti. Sevin de mektubu 2 gün sürecek 410 kilometrelik yolculuğun ardından Çanakkale Şehitliği'ne götürmek için alkışlarla yola çıktı.

FeDeR üyeleri de bisikletle yola çıkan Sevin'in arkasından su döktü.


- Hastanede ziyaret


FeDeR üyeleri, organizasyon öncesi Tuğçe Binici'ye tedavi gördüğü hastanede ziyarette bulundu.

Tuğçe ve yanında tedavi gören 9 yaşındaki Berk Yıldız'ı ziyaret eden dernek üyeleri, çocuklara Fenerbahçe forması hediye etti.

Ziyaret sırasında mutluluğu gözlerinden okunan Tuğçe, etrafına adeta gülücükler saçtı. Elleriyle kalp işareti yaparak etrafındaki insanlara gülümseyen Tuğçe, kendisinden mektubu alan Ahmet Uluç'a sarılarak "Güle güle." dedi.


- Tuğçe'den organizasyonu anlatan resim


Tuğçe Binici, kendisi için düzenlenen organizasyonu resmetti.

Minik Fenerbahçe taraftarı, kendisini bir kalbin içinde çizdiği resimde, yazdığı mektubun Çanakkale Şehitliği'ne götürülüş hikayesini anlatmaya çalıştı.

Tuğçe, Çanakkale Şehitliği ile mektubu taşıyan bedensel engelli sporcu Ahmet Uluç ve amatör bisikletçi Hakan Sevin'e de resminde yer verdi.


- Tuğçe için tişört


FeDeR üyeleri, Tuğçe Binici için bir tişört hazırladı.

Organ nakline dikkati çekmek için hazırlanan tişörtlerin üzerinde Tuğçe'nin resmi yer aldı. Tişörtün üstünde ise "Beni yaşatın" yazıyor.

Ayrıca sosyal medyada organ nakline dikkati çekmek için "#TuğçeyeKalpLazım" "hashtag"i açıldı.


- FeDeR Başkanı Bulcay: "Tuğçeler ölmesin"


FeDeR Başkanı İlyas Bulcay, organ naklinin önemine dikkati çekmek için böyle bir organizasyona imza attıklarını söyledi.

Taraftarların toplumsal sorunlara duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayan Bulcay, şunları kaydetti:

"Bunlardan biri bizim de geç fark ettiğimiz organ nakli sorunu. Toplumda bununla ilgili bir farkındalık yok. Küçücük çocukların, organ bulamadığı için yaşamlarını yitirdiğini biliyoruz. Biz de bu konuda farkındalık oluşturmak için aracı olmaya çalıştık. Organ naklinin çok zor bir şey olmadığını, dinen ve başka sosyal bakış açılarıyla çok değerli olduğunu keşfettik. Tuğçe, Fenerbahçeli sevdalısı. Başka takım taraftarı olsaydı da biz bu organizasyonu yapardık. Tuğçeler ölmesin. Hepsi aradıkları organlara ulaşabilsin diye bu etkinliği düzenledik. Çanakkale bizim tarihimizde önemli bir yer. Bununla bütünleşerek Tuğçe'nin mektubunu oraya götüreceğiz."

Organizasyonda Tuğçe'nin mektubunu taşıyan bedensel engelli sporcu Ahmet Uluç ise duygularını anlatmakta zorlandığını belirterek, "Tuğçe bizim simgemiz. Tuğçe gibi birçok çocuk var. 1999'da kanser tedavisi gördüm ve tek kolumu kaybettim. Tuğçe'yi anlayabiliyorum. Organ bağışı konusunda maalesef çok bilgili değiliz. Hislerim gerçekten çok karmaşık. Tek isteğim var, organ bağışı konusunda insanlar bilgilensin. Böylece sorunlarımız çözülür." ifadelerini kullandı.

Mektubu Çanakkale Şehitliği'ne götürmek için Üsküdar Vapur İskelesi'nde alan bisikletçi Hakan Sevin de organ naklinin önemine dikkati çekerek, "Organ nakli bekleyen çocuklar var. Bunlar için farkındalık oluşturmak istedik. Çanakkale'de şehitlerimiz bu vatan için canlarını vererek fedakarlık yaptı. Biz de insanların organ nakline destek verip, bir çocuğun hayatını kurtarması için dikkat çekmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.