İstanbul

"2. Ulusal Aşçılık Kampı"

13:35 19 Nisan 2016
"2. Ulusal Aşçılık Kampı"

Aşçılık Okulu Mezunları Derneğinin (AŞOMDER) düzenlediği "2. Ulusal Aşçılık Kampı"nın, 20-30 Nisan'da Mengen'de yapılacağı bildirildi.

AŞOMDER'den yapılan yazılı açıklamada, "Daha güçlü bir aşçılık için!" sloganıyla yola çıkan derneğin, bu sene ikincisini düzenlediği Ulusal Aşçılık Kampı için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

Kampın, 20-30 Nisan'da Mengen’de, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Öztiryakiler AŞ ortaklığında gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulusal Aşçılık Kampı'nda, Türkiye'de eğitim veren 42 üniversitenin aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları, mutfak sanatları ve yönetimi programlarındaki eğiticiler ve öğrenciler bir araya gelecek. Türk mutfağının dünyada hak ettiği yeri almasını amaçlayan etkinlik boyunca katılımcılar vizyonlarını geliştirecek ve mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak, geçen yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı sonrasında alınan olumlu dönüşlerle bu yıl daha iddialı olduklarını belirtti.

AŞOMDER olarak hedeflerinin, aşçılar diyarı Mengen'de düzenlenen kampa öncelikle Türkiye genelindeki katılımı arttırmak ve kampın önümüzdeki yıllarda uluslararası çapta bir platforma taşımak olduğunu ifade eden Demirçakmak, şu bilgileri verdi:

"Geçen sene 35 olan üniversite katılımının bu yıl 42’ye çıkması ve bu sene ilk kez lise düzeyinde 25 okulun katılması bizi cesaretlendirdi. Bu artan ilgi hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Bu seneki kamp 20-23 Nisan'da lise, 24-30 Nisan tarihlerinde ise üniversitelerin katılımıyla gerçekleşecek. Kampın üniversite ayağına her bölümden iki öğrenci ve bir öğretim elemanı katılacak ve kamp süresince aktif bir şekilde workshoplar, seminerler, film izlenimleri, sohbetler gibi etkinliklerde bulunacaklar. Mengen dışından davet edilen katılımcıların organizasyon boyunca konaklama ve yeme-içme ihtiyaçları AŞOMDER ve proje ortakları tarafından karşılanacak. Kampa destek veren paydaşlarımıza teşekkür ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.