İstanbul

AK Parti'de olağanüstü kongre kararı

18:34 06 Mayıs 2016
AK Parti'de olağanüstü kongre kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitme kararına ilişkin, "Yüzde 50'ye yakın oy alan ve 14 seneden beri iktidarda bulunan bir siyasi partinin bütün bu olup biteni kabullenmesi, hiç ses çıkarmaması düşündürücüdür" dedi.

Canpolat, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, halkın iradesiyle iktidara gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu iradeye sahip çıkamadığını öne sürdü.

Cemal Canpolat, "Yüzde 50'ye yakın oy alan ve 14 seneden beri iktidarda bulunan bir siyasi partinin bütün bu olup biteni kabullenmesi, hiç ses çıkarmaması düşündürücüdür" ifadesini kullandı.

"Halkın büyük desteğini alan, başbakan olan bir kişinin görevden alındığını" savunan Canpolat, şöyle konuştu:

"Tek başına iktidar olmalarına rağmen hep mağduru oynayan AK Parti hükümeti, ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Şimdi de kendileri parti içerisinde sivil bir darbe yapmışlardır. Bir gece yarısı Başbakan'a darbe yaparak, sessiz sedasız onu görevden alıkoymuşlardır. Başbakan da bu darbeye sessiz kalarak adeta bu duruma, haksızlığa karşı duramamıştır. Bizler bu anlayışa karşı çıkarak, laikliğe, Atatürk ilke ve değerlerine sahip çıktığımızı göstereceğiz."

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de "Başbakan Davutoğlu'nun görevden alınma şekli hatalıdır" görüşünü ileri sürerek, "Biz CHP olarak misyonumuzu ve Türkiye için hangi ihtiyaçlara cevap vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Önümüzde zor günler var. AK Partili arkadaşlara buradan sesleniyorum. Ya vatan ya tek adam." diye konuştu.

Toplantıya, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve çok sayıda partili katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.