İstanbul

Başakşehir'de ramazan hazırlıkları

17:43 31 Mayıs 2016
Başakşehir'de ramazan hazırlıkları

Başakşehir Belediyesi'nin "Ramazan Programları" kapsamında, 37 camide sohbet ve Kuran tilaveti programları gerçekleştirilecek.

Başakşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye hazırladığı Cami ve Sokak İftarı Programı ile ramazanın duygu yüklü atmosferini ilçenin dört bir yanında yaşatmaya hazırlanıyor.

Geleneksel hale gelen "Ramazan Programları" kapsamında, bu yıl 37 camide teravih namazı öncesi hafız ve hocaların katılımıyla 51 sohbet ve Kuran tilaveti programı gerçekleştirilecek.

Dünyaca ünlü Mısırlı Hafız Şeyh Mahmud Tuti, 25 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek Büyük Sular Vadisi İftarı'nda Kuran tilavetinde bulunacak ve teravih namazı öncesi Hafız Mustafa Özyılmaz ile Tunahan Camisi'nde Kuran okuyacak. Diyarbakır Ulu Camisi İmamı Mehmet Emin Mülayim de 2 gün boyunca Başakşehirlilerle sohbet edecek ve teravih namazını kıldıracak. Iraklı Hafız Ömer Nassrat da çeşitli camilerde Kuran okuyarak, Başakşehirlilere seslenecek. Her cami programının sonunda, sohbete katılan vatandaşlara Osmanlı şerbeti ve lokum ikramı yapılacak.

- 8 ayrı mahallede sokak iftarı

Başakşehir Belediyesi, ilçenin 8 ayrı mahallesinde vereceği sokak iftarlarında da binlerce kişiyi ağırlayacak. İftar sofralarında her kesimden insanı buluşturacak olan belediye, düşük gelirli vatandaşların evlerine sıcak yemek servisi yapacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.