İstanbul

Küçükçekmece Belediyesi'nden sokak hayvanlarına destek

15:33 15 Temmuz 2016
Küçükçekmece Belediyesi'nden sokak hayvanlarına destek

Küçükçekmece Belediyesi, yaz sıcaklarının yoğun olarak hissedildiği şu günlerde, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için ilçeye, yiyecek ve su takviyesi yapıyor.

Belediye'den yapılan açıklamada, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince sıcak havalarda hayvanların susuz kalmaması için ilçedeki 9 ayrı noktaya yerleştirilen mama ve su kapları düzenli olarak temizlenerek, yiyecek ve su takviyesi yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, sokak hayvanlarının çoğu zaman doğada aç ve susuz kaldığına dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, şunları kaydetti:

"Yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz. İlçemizde özellikle hayvan popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiğimiz yem ve su istasyonlarımızı mama ve susuz bırakmamaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle kuru mama ve su haricinde fazla yemeklerini çevreye bırakmamalarını rica ediyoruz. Bunlar bozulup hayvanlara zararlı hale gelebiliyor. İlçemizde çok sayıda hayvan sever olduğunu da biliyorum. Bu konuda duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim."

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede 29 ayrı noktada yer alan kedi evlerine de mama ve su takviyesi yapıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.