İstanbul

"5. Kadıköy Karpuz Festivali"

14:17 21 Ağustos 2016
"5. Kadıköy Karpuz Festivali"

Silivri Belediyesi Kadıköy Karpuz Festivali'nin 5.'si gerçekleştirildi.

Silivri'de, ilçenin yerel değerlerinin yaşatılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen tarım festivalleri devam ediyor.

Terör olayları nedeniyle sahne programları iptal edilen festivalde, "En Güzel Karpuz" ve "Karpuz Yeme" yarışmaları yapıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, festivalde yaptığı açıklamada, İstanbul'un ve bölgenin en güzel karpuzunun Kadıköy Mahallesi'nde yetiştiğini söyledi.

Festivale bu yıl 15 üreticinin katıldığını aktaran Işıklar, "Her yıl artarak, güçlenerek devam ediyoruz. Festivallerimizi yapma sebebimiz sadece eğlenceden ibaret değil. Silivrimizde yoğurduyla, karpuzuyla, kavunuyla, domatesiyle, bamyasıyla, böreğiyle anlamlı ve önemli bir gücümüz var. Silivrimizin bu tarım gücünü, üretimden gelen gücünü korumamız gerektiğini şimdi daha iyi anladık. Topraklarımızın bizim için bir değer olduğunu, geleceğimiz olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.'' diye konuştu.

"En Güzel Karpuz" yarışmasında Adnan Ünlüer birinci, Ali Çağlayan ikinci, Serhat Türe de üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildi.

Festival kapsamında, 2016 yatırım programı çerçevesinde hayata geçirilen Kadıköy Spor Sahası'nın açılışı da yapıldı.

Festival, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.