İstanbul

Ataşehir'de yeni dönem mesleki kurslar başladı

09:00 18 Ekim 2016
Ataşehir'de yeni dönem mesleki kurslar başladı

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi'nde (ATAMEM) yeni dönem mesleki kurslar başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre kurslar, halkın mesleki ve sosyal açıdan gelişmelerine katkıda bulunmak, aktif, üretken, yaşama tam donanımlı ve yeterli birer birey olarak katılımlarını sağlamak, yoksulluğu ve yoksunluğu önlemek, ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda, ekonomik, psiko-sosyal ve kültürel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Yıl boyunca ücretsiz hizmet veren ATAMEM'de, kültür sanat kursları kapsamında yetişkinler ve çocuklar için temel müzik eğitimi, bağlama, şan, keman, gitar, drama, dans, orkestra, Türk halk müziği, zumba, tiyatro ve halk oyunları kursları veriliyor.

Meslek Edindirme Kursları kapsamında ise, mesleki- konaklama, seyahat, pratik İngilizce, İngilizce A1, İngilizce A2, bilgisayar kullanımı ve işletmenliği, web tasarım, internet yönetimi, kuaförlük, manikür-pedikür teknikleri, temel cilt bakımı, aşçı çıraklığı, pasta çıraklığı, kadın sağlığı eğitim programı eğitimleri bulunuyor.

Kursiyerlere kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunuluyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.