İstanbul

BEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın yeni çağrı merkezi açıldı

16:48 04 Kasım 2016
BEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın yeni çağrı merkezi açıldı

Cengiz ve Kolin Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'ye (ÇEDAŞ) ait yeni çağrı merkezi Tekirdağ'da hizmete açıldı.

Şirketlerden yapılan ortak yazılı açıklamaya göre, BEDAŞ, ÇEDAŞ ve Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'yi (AEDAŞ) bünyesinde bulunduran Cengiz ve Kolin Şirketler Grubu, 7 ilde yaklaşık 7,5 milyon elektrik abonesine kesintisiz hizmet veriyor.

Geçen ay Kars'ta AEDAŞ'a ait çağrı merkezinin devreye alındığının ifade edildiği açıklamada, BEDAŞ ve ÇEDAŞ şirketlerine hizmet verecek çağrı merkezinin de Tekirdağ'da açıldığı belirtildi.

Açıklamada, yeni çağrı merkezleriyle birlikte ortalama yüzde 80-85'lerde olan çağrı karşılama oranın yüzde yüze çıkarılmasının planlandığı vurgulanarak, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun getirdiği standartlar çerçevesinde daha önce çağrı merkezlerinde 60 saniye olan bekleme süresi artık 45 saniyeye düşerken, bundan sonra abone çağrı merkezini aradığında asla meşgule düşmeyecek ve 45 saniye içinde mutlaka bir müşteri temsilcisine bağlanmış olacak." ifadesine yer verildi.

- Çağrı merkezinin yüzde 70'i kadın çalışandan oluşuyor

Çağrı merkezinde toplam 308 kişinin istihdam edildiği ve işe alımlarda kadın, şehit ve gazi yakınlarıyla engellilere öncelik tanındığı kaydedildi.

Bu kapsamda, çağrı merkezinde çalışacak 286 personel, 4,7 milyon elektrik abonesine hizmet veren BEDAŞ'a, kalan 22 çalışan ise 900 bin aboneye hizmet veren ÇEDAŞ'a hizmet verecek.

Kadınların iş gücüne katılımına destek verileceğine işaret edilen açıklamada, istihdamın yaklaşık yüzde 70'inin kadın çalışandan oluşacağı ve böylelikle Tekirdağ'daki çağrı merkezinde 210 kadın çalışanın hizmet vereceği aktarıldı.

Açıklamada, fırtına, deprem ya da olağanüstü hallerde çağrı merkezinde yaşanan yığılmaya karşı tüm çağrı merkezlerini tek bir havuzda toplanmasını sağlayacak sistemin kurulmasının hedeflendiği ifadesine yer verildi.

Çağrı merkezinde Türkiye'de yabancı abonelerin sayısındaki artış nedeniyle İngilizce yanıt seçeneği de bulunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.