İstanbul

Basketbolda maçın ardından

18:50 26 Kasım 2016
Basketbolda maçın ardından

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında Pınar Kaşıyaka'yı 79-72 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, çok iyi bir oyun sergilediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, takımın mücadelesinden memnun olduğunu belirterek, "Kazanmak bir karakterdir. Biz bugün bu kadar zor şartlarda, dramatik sakatlıklardan geçen bir takım olarak çok iyi bir oyun sergiledik. Çok daha iyi oynayabilirdik. Çok basit akıl almayacak hatalar yaptık ama genel olarak takımın ortaya koymuş olduğu mücadeleden memnunum. Pınar Karşıyaka'yı yenmek kolay değil. Tam kadro bir araya gelince daha iyi basketbol oynadık." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Damir Markota çok zor bir maç olduğunu aktararak, "Uzun zaman sonra neredeyse tam kadro maça çıkıyoruz. Bütün hafta çok iyi hazırlandık ve hak ettiğimiz maçı kazandık." diye konuştu.


- Pınar Karşıyaka cephesi


Pınar Karşıyaka Başantrenörü Nenad Markovic, maça istedikleri sertlikte başlayamamanın mağlubiyeti getirdiğini kaydetti.

Markovic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un çok adil bir galibiyet aldığını anlatarak, "Temel olarak basit bir galibiyet oldu. Maalesef maça istediğimiz sertlikte başlayamadık ve mağlup olduk. İlk devre topu iyi çevirdik ama problemimiz savunmadaydı. Teke tek çok fazla savunma yapamadık. İkinci devre hücumda da çok kötüydük ama herhangi bir bahane üretmeyeceğim. Bütün sorumluluğu kendi üzerime alıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Pınar Karşıyaka'nın oyuncusu Brenton Lajames Petway ise savunmada istedikleri etkiyi sağlayamadıklarını söyleyerek, "Özelikle maça böyle yumuşak başladıktan sonra rakibi oyunun dışına çıkarmak zor oldu.Türkiye Ligi'nde rakip ayırt etme şansı yok. Herkes birbirini yenebilecek düzeyde." şeklinde konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.