İstanbul

Arçelik'in atık yönetimi faaliyetlerine birincilik ödülü

12:38 01 Mart 2017
Arçelik'in atık yönetimi faaliyetlerine birincilik ödülü

Arçelik AŞ'ye, 2016 yılında atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması konusunda sağladığı katkı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birincilik ödülü verildi.

Şirket açıklamasına göre, 2016 yılında 265 enerji verimliliği projesi gerçekleştiren ve bu sayede 24 MW gücünde bir güneş santralinin yıllık elektrik üretimi kadar tasarruf sağlayan Arçelik AŞ'nin atık yönetimi alanındaki faaliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde bu yıl 5. kez düzenlenen Atık Yönetimi Sempozyumu'nda bu yıl ilk kez başarılı firmalar ödüllendirildi.

Arçelik AŞ, atık yönetimi hedeflerine yönelik başarılı uygulamaları, atık elektrikli ve elektronik eşyaların toplanması konusunda sağlamış olduğu katkı ve bu alandaki başarısından ötürü birincilik ödülüne layık görüldü. Şirket adına ödülü Arçelik AŞ Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü Fatih Özkadı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Danimarka Büyükelçisi Svend Olling'den aldı.


- Kendi geri dönüşüm tesisleriyle sektöründe öncü


"Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" vizyonu doğrultusunda, faaliyetlerini Genişletilmiş Üretici Sorumluluğu çerçevesinde ve sürdürülebilirlik esaslarını dikkate alarak yürüten Arçelik AŞ, Türkiye'de beyaz eşya sektöründe kendi geri dönüşüm tesislerini kuran ilk ve tek şirket konumunda bulunuyor.

Arçelik AŞ'nin Bolu ve Eskişehir'de faaliyet gösteren geri dönüşüm tesislerinde, piyasadan toplanan enerji ve su verimsiz ürünlerin geri dönüştürülmesiyle 2014-2016 arasında 108,3 GWh ile 14 milyon hanenin günlük elektrik tüketimi kadar tasarruf sağlanırken, yaklaşık 54 bin ton karbondioksit salımı engellendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.