İstanbul

Tekirdağ'da toplu açılış töreni

17:28 04 Mart 2017
Tekirdağ'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir adım atıldığını belirterek, "18 Mart, Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Artık buradan giderken, bineceksin arabana köprüden geçeceksin. Laf değil, iş, iş, iş. Ama bugüne kadar bunların aklına geldi mi? Hani işte parlamenter demokrasi sisteminiz vardı. Yürümedi, yürümez. Aynı şeyi bize de yapmak istediler. Önümüzü hep gensorularla, güven oylamalarıyla kesmek istediler. Eğer biz dik durmasaydık, bu yaptıklarımızı bize yaptırtmazlardı." dedi.

Erdoğan, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, Tekirdağ'a son olarak Mayıs 2015'te geldiğini ve toplam yatırım bedeli 226 milyon lira olan 42 ayrı eserin açılışını yaptığını hatırlatarak, "Maşallah Tekirdağ yerinde durmuyor, her gün yeni eserlerle, yeni projelerle büyümeye, kalkınmaya devam ediyor. Trakya bölgesinin çekim merkezi, öncü şehri ve bu yolda da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'ın ekonomi, ticaret ve tarımın yanı sıra terörle mücadelede de destan yazdığını belirten Erdoğan, alandakilere şöyle seslendi:

"Tekirdağ'ın kahraman evlatları, DEAŞ'ın katil sürülerine, PKK'lı vahşilere, dağları, ovaları şehirleri dar ediyor, dar. Aynı şekilde Tekirdağ, 15 Temmuz ihaneti karşında dik bir duruş sergiledi, safının darbecilerden yana değil milli iradeden, meşruiyetten, bağımsızlıktan yana olduğunu tüm dünyaya haykırdı. O gece 80 milyonun yazdığı demokrasi destanında Tekirdağlı yiğitlerin de kanı, canı, emeği var. Sizlerle, milletimle iftihar ediyorum. Sizler, Akif'in ifade ettiği gibi 'Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın/Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın/Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk’ın/Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın.' dediniz. Sizler, göğsünüzü siper ettiniz. Size F16'lar, tanklar, toplar, helikopterler sökmedi. Çünkü sizler bir şeye inanıyordunuz, 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda/Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda/Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' Şehadete inananlar için ölüm bir hiçtir, toprak bir hiçtir. Ben bu vatan ve bu milletin istikbali için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm Tekirdağlı şehitleri, onların şahsında tüm ülkemdeki şehitleri rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Tekirdağ yanımızda oldukça evelallah hiç kimse bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Trakya'nın yiğitleri dualarını, desteklerini bizlerden esirgemedikçe bu ülkeye kurulan tuzakların hepsi boşa çıkacaktır."

Erdoğan, toplam yatırım bedeli 762 milyon lira olan 36 ayrı eserin açılışının yapıldığını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Sağlıkta Çerkezköy, Malkara ve Saray devlet hastanelerinin, adalette Çorlu Adiye Binası'nın resmi açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız Gençlik Merkezi Projesini, Kültür ve Turizm Bakanlığımız Muratlı Kültür Merkezi'ni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız içme suyu ve kanalizasyon projelerini hayata geçirdi. Vergi dairesi binası, sahil güvenlik destek tesisleri tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız atık su arıtma tesislerini, konektör hatları, içme suyu isale hatları, taşkın koruma projelerinin inşaatlarını bitirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız 100 milyon liralık yatırımla İpsala Hudut Kapısı Malkara Yolu'nun kaplamasını yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız enerji hatları yenileme projelerini, trafo merkezlerini şehrimizin hizmetine sundu. 225 milyon liralık yatırım."


- "Tekirdağımız bir an önce dev şehir hastanesine kavuşmuş olacak"

Açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, "Şu anda en öneli adım Tekirdağ Şehir Hastanesi... Bunu yapacak olan firma artık belli oldu. İnşaatı başlayıp Tekirdağımız bir an önce dev şehir hastanesine kavuşmuş olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziya Paşa'nın "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde" sözüne atıfta bulunarak, şunları söyledi:

"Biz, iş ürettik, birileri de laf üretti. Biz bu anlayışla 15 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz, taş üstüne taş koymaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Niye? Sizler buna layıksınız, Türkiye buna layık onun için. İstanbul ile Tekirdağ arasının nereden nereye geldiğini siz iyi bilirsiniz. İstanbul'dan Keşan'dan Gelibolu'ya oraların nereden nereye geldiğini çok iyi bilirsiniz. Şimdi yeni bir adım atıyoruz. 18 Mart, Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Artık buradan giderken, bineceksin arabana köprüden geçeceksin. Laf değil, iş, iş, iş. Ama bugüne kadar bunların aklına geldi mi? Hani işte parlamenter demokrasi sisteminiz vardı. Yürümedi, yürümez. Aynı şeyi bize de yapmak istediler. Önümüzü hep gensorularla, güven oylamalarıyla kesmek istediler. Eğer biz dik durmasaydık, bu yaptıklarımızı bize yaptırtmazlardı."

Alandaki vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine Erdoğan, "Biz, hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik, orada eğiliriz, başka yok." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.