İstanbul

Eczacıbaşı'ndan fırsat eşitliği projesi: "birliktebiz"

13:58 06 Mart 2017
Eczacıbaşı'ndan fırsat eşitliği projesi: "birliktebiz"

Eczacıbaşı Topluluğu, "birliktebiz" adını verdiği fırsat eşitliği projesi ile işe alım süreçlerinden lider yetiştirme metotlarına kadar tüm iş süreçlerini yeniden kurguluyor.

Şirket açıklamasına göre, uluslararası danışmanlık firması McKinsey ile geniş kapsamlı bir mevcut durum analizi yapan Eczacıbaşı Topluluğu, bu çıktılara göre "iyi" olarak belirlenen durumunu "en iyi"ye yükseltmek için harekete geçti. Topluluk tarafından "birliktebiz" adı verilen fırsat eşitliği projesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hayata geçirilecek.

Proje kapsamında 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalı çalışanlarda kadın işe alım oranını yüzde 50'ye, beyaz yakalı kadın çalışan oranını yüzde 40'a, yönetimde kadın oranını ise yüzde 35'e çıkarmayı hedefleyen Eczacıbaşı Topluluğu, birliktebiz manifestosu ile de bu projedeki kararlılığını hem çalışanlarına hem kamuoyuna duyurdu.

Fırsat eşitliği konusundaki performansın düzenli olarak ölçümleneceği, izleneceği ve eylem planlarıyla daha da iyileştirileceği proje gereğince, topluluğun insan kaynakları politikaları, kadınların iş yaşamına katılırken ve çalışırken daha da güçlenmelerini kolaylaştıracak şekilde geliştiriliyor.

Bu alanda ilk uygulamalardan biri, cinsiyetten arındırılmış öz geçmişler olacak. Aday öz geçmişlerinin; isim, fotoğraf, askerlik gibi cinsiyete ilişkin bilgiler gizlenerek işe alım süreçlerine dahil edilmesiyle, yöneticilerin öz geçmişleri cinsiyetten arındırılmış olarak inceleyip değerlendirmesi sağlanacak.

Eczacıbaşı Topluluğu'nda farkında olunmayan ön yargıların kırılması için insan kaynakları politikalarından iletişim çalışmalarına kadar bir dizi uygulama hayata geçirilirken, satış kadroları ve teknik kadrolarda kadın aday havuzunun büyütülmesi ve kadın istihdamının artırılması da hedefleniyor.

Yine projeyle Kadın Lider Gelişim Programı'nı başlatan Eczacıbaşı Topluluğu, kadın yönetici ve çalışanlar için rol modellerini bir araya getirerek deneyimlerini paylaşma imkanı sağlıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.