İstanbul

Yapı Kredi dijital bankacılık uygulamasına "Bankacı Klavye"yi ekledi

17:57 08 Mart 2017
Yapı Kredi dijital bankacılık uygulamasına "Bankacı Klavye"yi ekledi

Yapı Kredi, "Bankacı Klavye" buluşu ile mobil bankacılık uygulamalarına kesintisiz bağlanılabilecek ve farklı bankacılık işlemleri başka hiçbir araç kullanmadan gerçekleştirilebilecek.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamada bankanın dijital bankacılıkta devrim niteliğindeki uygulamalarına Yapı Kredi "Bankacı Klavye"yi eklediği belirtildi.

Kişiden kişiye para transferi teknolojilerinde buluş niteliğindeki bu gelişme ile Yapı Kredi'nin dijital bankacılıkta öncü rolünü pekiştirdiği ifade edilen açıklamada, geçen yıl "Bankacı Klavye" buluşu için patent başvurusunda da bulunan Yapı Kredi'nin dijital bankacılık dünyasında yine ayrı bir dönemin kapılarını açtığı kaydedildi.

Açıklamada, tüm mesajlaşma uygulamalarında kullanılabilen Yapı Kredi "Bankacı Klavye" aracılığı ile mobil bankacılık uygulamalarına kesintisiz bağlanılabileceği ve farklı bankacılık işlemlerinin başka hiçbir araç kullanmadan gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi "Bankacı Klavye" ile dijital bankacılıkta en çok kullanılan para transferi özelliğini çok daha hızlı ve kolay gerçekleştirmelerine bir alternatif daha eklediklerini belirtti.

Bu uygulamanın devrim niteliğinde olduğunu vurgulayan Doğan, Yapı Kredi olarak hedeflerinin dijital dünyada insan odaklı uygulamalarla kullanıcılarına benzersiz bir bankacılık dünyası sunabilmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'’nin dijital bankası olarak müşterilere zamandan ve mekandan bağımsız, rahat ve hızlı bir şekilde kullanılabilecek inovasyonlara "Bankacı Klavye"yi de eklediklerini anımsatan Doğan, şunları kaydetti:

"iOS tabanlı akıllı cihazlara yüklenecek WhatsApp ve benzeri tüm mesajlaşma uygulamaları içerisinde yer alacak 'Bankacı Klavye' sayesinde müşterilerimiz Yapı Kredi Mobil'e giriş yapmadan para gönderebilecek. Bu buluşun geri planında ise iki çalışma arkadaşımız var. Yoğun çalışmalar sonucunda ortaya çıkan 'Anlık Mesajlaşma Uygulamaları Üzerinden Veri Paylaşma Sistemi ve Yöntemi' başlıklı bu buluş için geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumu'na Yapı Kredi adına patent başvurusunda bulunmuştuk. Çok yakında bu patent süreci de tamamlanacak. Bu fikrin iki Yapı Kredi çalışanı tarafından geliştirilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Bizim için inovasyon yeri geldiğinde ihtiyaca cevap verebilecek süreçleri üretebilmek ve uygulamaktır. Bu konuda öncü konumdayız. Sektörün de bizi yakından takip etmesi bizi daha da heyecanlandırıyor. İnsanların hayatlarına dokunarak bankacılığın sınırlarını genişletmeye ve müşterilerimize mükemmel bir bankacılık deneyimi yaşatmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.