İstanbul

"Bezmialem ilk doktorlarını bu yıl mezun edecek"

16:01 14 Mart 2017
"Bezmialem ilk doktorlarını bu yıl mezun edecek"

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, üniversitenin tıp fakültesinin ilk mezunlarını bu yıl vereceğini belirterek, "O yüzden 14 Mart bizim için daha da anlamlı bu sene." dedi.

Üniversitenin tıp fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Kazancıoğlu, Tıp Bayramının tarihine değindi.

Bu yılki 14 Mart'ın kendileri için ayrı bir önem ifade ettiğini dile getiren Kazancıoğlu, üniversitenin tıp fakültesinin bilimsellik komitesi olduğunu, her öğrencilerinin bir araştırma projesini tamamlamasını arzu ettiklerini aktardı.

Kazancıoğlu, bugün tüm 5. sınıf öğrencilerinden son 1,5 yıl içinde yaptıkları akademik çalışmaların sunumlarını dinlediğini söyledi.

Bu sunumları dinlemek için iş birliği içinde oldukları ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesinden meslektaşlarının Türkiye'ye geldiğini dile getiren Kazancıoğlu, "Biz onlarla iş birliğine başlarken büyük heyecan ve soru işaretleri vardı. Biraz önce kendileri bana öğrencilerin inanılmaz ilerleme kaydettiğini söyledi." diye konuştu.


- "İş birliğimiz uzun vadede kazanımlar sağlayacak"


Kazancıoğlu, iki üniversite iş birliğinin uzun vadede ciddi kazanımlar sağlayacağını kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kendilerimizi de emanet edeceğimiz hekimleri geliştirmek üzere güzel iş birliği oldu. Önümüzdeki 5-10 senede bugün yaptığımız yatırımların, çalışmaların sonucunu göreceğiz. Çünkü biz soran, sorgulayan, soruşturan, elde ettiği veriyi değerlendiren, toplumumuza uygun olup olmadığını fark eden araştırmacıları yetiştirmek istiyoruz. Aynı grup hastanın aynı reçetelerle geçiştirilemeyeceğini bilmeleri istiyoruz. Bizim hastalarımız farklı, hassas."

Kazancıoğlu, bu yıl Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk defa mezun vereceğini belirterek, şu ana kadar farklı fakültelerden mezun verdiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Kazancıoğlu, "Bu yıl ilk doktorlarımızı mezun edeceğiz. O yüzden 14 Mart bizim için daha da anlamlı bu sene." dedi.


- Cübbe giyme merasimi gerçekleştirildi


Etkinlik kapsamında Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi arasında 1,5 yıl önce başlayan iş birliği kapsamında ödüller de verildi.

İş birliği çerçevesinde kurulan bilimsellik komitesi önderliğinde aradan geçen 1,5 yıllık sürede öğrenciler hazırladıkları bilimsel çalışmaların sunumlarını etkinlikte gerçekleştirdi.

Sunum yapan öğrenciler, komite tarafından ödüllendirildi. Etkinlik kapsamında cübbe giydirme merasimi de gerçekleştirildi. Profesör, doçent ve yardımcı doçentlere cübbe giydirildi.

Üniversitenin müzik kulübünün verdiği konser sonrası etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.