İstanbul

Endüstriyel tasarım öğrencilerinden Karmod'a ziyaret

12:08 16 Mart 2017
Endüstriyel tasarım öğrencilerinden Karmod'a ziyaret

İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Karmod'u ziyaret etti.

Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Irmak ile 5 öğretim üyesi ve 17 öğrenciden oluşan heyet Karmod üretim tesislerinde ürünler hakkında bilgi aldı.

Yeni nesil konteyner, hafif çelik yapı ve modüler kabinlerin üretim aşamalarını yerinde inceleme fırsatını bulan öğrenciler, Türkiye'de yaşayan mültecilerin barınma ihtiyaçlarından hareketle 4 kişilik bir ailenin kullanımı için tasarlayacakları projenin üretim uygunluğu konusunda teknik bilgi aldı.


- "Sektörün endüstriyel tasarımcılara ihtiyacı var"


Açıklamada ziyaret ile ilgili görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, dünyada ilk sıraları zorlayan Türk prefabrik yapı sektörünün daha iyi rekabet şartları için hızlı üretim, kolay nakliye ve yerinde hızlı kurulum avantajı sunan ürünler konusunda endüstriyel tasarımcılara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Bu doğrultuda sektörün öncülerinden olan bir firma olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin katkılarıyla geleceğin endüstriyel tasarımcılarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Durmaz, "Ürünlerimizde var olan kaliteli hızlı üretim, kolay nakliye ve hızlı kurulum özelliğine öğrencilerimizin yapacakları tasarımlarla katkı sağlayacaklarına inancımız tam." ifadesini kullandı.

Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Irmak ise üniversite üretim iş birliğine dikkati çektiği konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üniversite olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitimi sektörün aktörleriyle yerinde buluşarak pekiştirmek istedik. Üretimde tasarım çok önemli bir unsur. Ancak yaptığınız tasarım üretimde kullanılan metaryallere uygun olduğunda ekonomik bir değer kazanıyor. Bu açıdan Karmod ziyaretimizin öğrencilerimize ufuk açma yönüyle değerli olduğuna inanıyorum. Umuyorum ki öğrencilerimizin yapacağı acil yerleşim ünitesi tasarımı deprem, sel, yangın gibi istenmeyen durumlarda ortaya çıkan barınma ihtiyacının karşılanmasına önemli katkısı olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.