İstanbul

Anadolu Ajansı da Telefon Kütüphanesi'nde

09:10 10 Mayıs 2017
Anadolu Ajansı da Telefon Kütüphanesi'nde

Türk Telekom, Anadolu Ajansı (AA) iş birliğiyle Telefon Kütüphanesi'ne AA tarafından servis edilen gündem haberlerini de ekledi.

Türk Telekom'un kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, görme engelli kullanıcılarının istek ve ihtiyaçlarına göre içeriğini zenginleştirmeye devam ediyor. Telefon Kütüphanesi son olarak, 2016 yılında kullanıma sunduğu mobil uygulamasına ek olarak içeriğine AA'nın güncel haber servisini de ekledi.

Telefon Kütüphanesi, Anadolu Ajansı ve Türk Telekom arasında gerçekleştirilen bu iş birliği kapsamında görme engelli kullanıcılarına Türkiye ve dünya gündemini anlık olarak takip etme imkanı sunuyor. Telefon Kütüphanesi'nde AA haber servisinin yanı sıra 50 farklı kategoride kitaplar, sesli betimlemeli filmler, deneme sınavları ve dünyaca ünlü ressamların sesli betimlemeli tabloları yer alıyor.

Türk Telekom'un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle yürüttüğü kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, bugüne kadar 230 binden fazla kez aranarak yaklaşık 4,6 milyon dakika dinlendi, mobil uygulaması ise 4 ayda 12 bin kez indirildi.

Sırasıyla en çok İstanbul, İzmir ve Erzurum'dan aranan Telefon Kütüphanesi'nde tüm zamanların en çok dinlenen içeriği ise James Rollins'in Kum Fırtınası romanı oldu. Cihangir Akşit'in, Miralay Reşat Bey'in askerlik yaşamını anlattığı tarihsel romanı Çiğiltepe ile dünyaca ünlü İngiliz dedektif Sherlock Holmes'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'un Kayıp Dünya'sı da en çok ilgi gören diğer içerikler arasında yer aldı.

Sesli çerik hizmeti olan Telefon Kütüphanesi, bilgiye erişimde fırsat eşitliği sunma prensibinden hareketle görme engelli kullanıcılara sabit telefonlardan "0800 219 91 91" numaralı hat üzerinden veya IOS ve Android platformlardan indirilerek ücretsiz sunuluyor. Bu servisten yararlanabilmek için, görme engelli kullanıcıların engelli belgeleriyle birlikte GETEM'den şifre almaları gerekiyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.