İstanbul

Spor Toto Basketbol Süper Ligi

17:49 13 Mayıs 2017
Spor Toto Basketbol Süper Ligi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 30. ve normal sezonun son haftasında Gaziantep Basketbol, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 92-76 mağlup etti.

Gaziantep Basketbol, normal sezonu 16 galibiyet, 14 yenilgiyle tamamladı. Play-off şansını daha önceden yitiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise sezonu 11 galibiyet 19 mağlubiyet ile bitirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Gaziantep Basketbol, Haislip ve Jefferson'un skorer oyunuyla 5. dakikayı 16-12 önde geçti. Kalan bölümde İstanbul Büyükşehir Belediyespor Calloway ile etkili olurken, Gaziantep Basketbol, Altan Erol'un bitime saniyeler kala üç sayı çizgisinin gerisinden ürettiği basketle çeyreği 31-21 üstün tamamladı.

İkinci periyotta Alper Özcan ve Jefferson ile farkın kapanmasına izin vermeyen Gaziantep temsilcisi, 15. dakikada 39-29 üstünlüğünü devam ettirdi. Klobucar ve Calloway ile farkı kapatmak isteyen ev sahibi ekip karşısında Gaziantep Basketbol, Haislip'in skorer oyunuyla devre arasına da 49-38 önde gitti.

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Gaziantep temsilcisi, Jefferson, Denmon ve Haislip'in sayılarıyla 25. dakikada farkı 22 sayıya (42-64) çıkardı. Etkili oyununu sürdüren ve farkın kapanmasına izin vermeyen konuk ekip, final periyoduna 71-53 üstün girdi.

Karşılaşmanın başından beri sürdürdüğü etkili oyunu son çeyreğe de taşıyan Gaziantep Basketbol, salondan 16 sayı farkla 92-76 galip ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.