İstanbul

Basketbolda maçın ardından

18:07 13 Mayıs 2017
Basketbolda maçın ardından

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. ve son hafta maçında Gaziantep Basketbol'a 92-76 mağlup olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, sakatlıklarla başladıkları sezonu sakatlıklarla bitirdiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Erdoğan, TOFAŞ maçından sonra play-off şansını yitirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sezona sakatlıklarla başlayıp sakatlıklarla bitirdik. Son iki maça motivasyondan uzak çıktık. Bugün maçın sonunda özellikle Türk oyuncuları daha fazla görmek adına sahada onları oynattım. Burada önemli olan nokta son iki yıldır, bazen hak ettikleri bazen de hak etmedikleri gibi oynayan oyuncuların ne noktaya geldiklerini değerlendirmemiz. Böyle zorlu bir ligde genç kadroyla oynamak bizim için hem risk hem de önemli bir iş. Kimsenin almadığı bir risk alarak bu projeyi gerçekleştirdik. Devamını da getireceğimizi ümit ediyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Tevfik Akdamar, yaptıkları hatalardan dolayı play-off şansını yitirdiklerini vurgulayarak, "İyisiyle kötüyle bir sezon bitirdik. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sezona şanssız başladık. Ancak önümüzdeki sezon hedeflerimiz daha yüksek olacak." diye konuştu.



- Gaziantep Basketbol cephesi


Gaziantep Basketbol Başantrenörü Stefanos Dedas, galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Normal sezonu 16 galibiyetle 7. sırada bitirdik. Kulüp tarihinin en yüksek sırası ve galibiyeti. Beklediğim gibi bir maç oldu. Ciddi başladık ve üstünlüğü elimize geçirdik. Oyuncularıma, gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ediyorum. Play-off'lardaki ikinci senemiz. Geçen seneye göre daha iyi iş çıkartacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Basketbol oyuncusu Berke Sungur ise play-off'larda ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.