İstanbul

"Pendik İngilizce Festivali"

13:10 17 Mayıs 2017
"Pendik İngilizce Festivali"

Pendik'te ortaokul öğrencileri İngilizce Festivali'nde bir araya geldi.

Pendik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Pendik İngilizce Festivali", Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Festivale ilçede bulunan 36 ortaokul 1. sınıf öğrencileri katıldı. Festivalde İngilizce tiyatro, skeç, karaoke, koro-solo şarkılar, oyunlar sahnelenirken, öğrenciler, alanda oluşturdukları stantlarda hünerlerini sergiledi.

Festival Koordinatörü Cemal Kapan AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftada on bir saat boyunca çocuklara İngilizce dersi verildiğini ve çocukların bu eğitim sonucu pratik olarak İngilizce konuşabilecekleri bir ortam istediklerini ifade etti.

Kapan, "Biz de 'bir festival ortamı oluşturalım' dedik. Bu eğitimlerle çocuklar İngilizce'yi daha rahat bir şekilde konuşabilsinler. Bu uygulama ümit ediyorum ki diğer belediyelere de örnek olur. Çocuklar pratik ortamlar oluşturulduğunda İngilizce'yi kesinlikle daha ileri seviyeye taşıyacaklardır." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Asya Babaoğlu ise "Hedefim doktor olmak ve bu hedefimde de İngilizce'ye ihtiyacım olacak. İkinci bir dil öğrenmek de güzel bir şey." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.