İstanbul

Srebrenitsa soykırımının 22. yılı

17:05 11 Temmuz 2017
Srebrenitsa soykırımının 22. yılı

Kartal'da, 22 yıl önce Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenler için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ile Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin da katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Kartal Meydanı'ndaki Srebrenitsa Soykırım Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu etkinlikte, tüm şehitler ve soykırımda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Sancaktar yaptığı konuşmada, soykırımın 22. yılında büyük bir hüzün yaşadıklarını söyledi.

Soykırımın bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Sancaktar, "İnsanlık bir daha bunları yaşamamalıdır." ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de acı bir olayı unutturmamak adına bir arada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Balkan coğrafyası, geçmişte dünya tarihinde önemli olayların tohumlarının ekildiği yerdir. Günümüzde Balkan coğrafyasında huzur ve güven varsa bunda Türkiye’nin katkısını vurgulamak istiyorum. Bize düşen ise ayrışmak yerine birleşmeyi, dayanışma içerisinde güçlerimizi birleştirmeyi tercih etmektir. Bu tür soykırımları önlemenin temel noktası bundan geçer."

Anma etkinliğine, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.