İstanbul

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

18:42 13 Temmuz 2017
2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na doğru

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele edecek Türk sporcuların büyük çoğunluğu, Olimpiyat Köyü'ne giriş yaptı.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Samsun'da kamp yapan badminton, bowling, golf, hentbol, masa tenisi, plaj voleybolu, tenis ve voleybol takımlarının ardından, son kamp çalışmalarını Ankara'da gerçekleştiren atıcılık, yüzme, atletizm ve oryantiring takımlarından oluşan 91 kişilik kafile de Olimpiyat Köyü'ne yerleşti.

Ankara'dan gelen kafile, Atakum İlçesi'nde yer alan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları Koordinatörlüğü'nde bulunan akreditasyon merkezinden kartlarını aldıktan sonra Ondokuzmayıs Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Olimpiyat Köyü'ne geçti.


- Samsunluları bekliyorlar


2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda atletizm branşında yarışacak Hasan-Hüseyin Baydaş kardeşler takım olarak madalya almak istediklerini ve heyecanlı olduklarını belirterek, Samsunluları oyunlara davet etti.

Oyunlar döneminde atıcılık branşında müsabakalarda yer alacak Seda-Seval Öztürk kardeşler ise ilk defa olimpiyatlarda yarışacaklarını aktararak, "Heyecanlıyız. Çok çalışacağız. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Samsunluları olimpiyat oyunlarına bekliyoruz.” diye konuştu.


- Çin kafilesi de Olimpiyat Köyü'nde


Organizasyona 74 kişiyle katılacak Çin de 49 sporcu ile Olimpiyat Köyü'ne ilk girişini yaptı.

Havaalanında gönüllülerin sıcak karşılamasından etkilendiğini ifade eden badminton oyuncusu Wangmeng, "Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Daha önce televizyondan Kapadokya ve Pamukkale'yi izlemiştim. Çok merak ediyordum. Şimdi olimpiyatlarda yarışmak için Türkiye'de olmaktan mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altı kıtadan katılımcı yer alacak. 4 bin 400 kapasiteli Olimpiyat Köyü, 97 ülkeden sporcuyu bir araya getirecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.