İstanbul

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15:16 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, darbe girişimi sonrası bir yıldır yurt dışında ülkede ve ekonomide herhangi bir sıkıntı olmadığını anlattıklarını belirterek, "Şimdi ise sıra ekonomimizi daha da büyütmeye geldi. Yatırımlarımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı artırmaya geldi." ifadelerini kullandı.

Vardan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ülkenin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletin feraseti sayesinde uçurumun eşiğinden döndüğünü aktardı.

Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yıllık sürede tüm DEİK ailesi olarak sürecin atlatılması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Vardan, bu kapsamda, darbe girişimi sonrası ilk iş günü olan 18 Temmuz 2016'da, iş konseylerinin faaliyet gösterdiği 135 ülkedeki muhataplarına mektup gönderdiklerini ve "işler olması gerektiği gibi devam ediyor" dediklerini dile getirdi.

Vardan, bu girişim sonrası istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini, bu toplantılarda ortaya çıkan 150'yi aşkın önerinin 11 maddelik acil eylem planlarının temelini oluşturduğunu bildirdi.

Bu eylem planı çerçevesinde, "Ekonomik Seferberlik" ilan ettiklerine değinen Vardan, tüm iş konseylerinden sorumlu oldukları ülkeleri bilfiil ziyaret etmelerini talep ettiklerini, DEİK İletişim Komitesini kurarak hükümet ve yabancı muhataplarıyla iletişimde eş güdüm sağladıklarını ifade etti.

Vardan, iş konseylerinin bir yıllık sürede 99 ülkeyi ziyaret ettiği bilgisini vererek, darbe girişiminin, öncesinin ve sonrasının, ülke ekonomisinin ok güçlü olduğunun, millet iradesi üzerinde hiçbir güç olmadığının anlatıldığını kaydetti.

Bu çalışmalarının henüz bitmediğini ve 135 ülke tamamlanana kadar devam edeceğini belirten Vardan, şunları ifade etti:

"Şimdi ise sıra ekonomimizi daha da büyütmeye geldi. Yatırımlarımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı artırmaya geldi. Zira yıllar yılı devletimize nüfuz etmiş hain FETÖ'nün kalıntılarının temizlenmesi kararlılıkla devam ederken, ekonomimizi büyütmek, ülkemizi kalkındırmak ve bunu milletçe gece-gündüz çalışarak yapmak hepimizin en birincil önceliğidir. Bunu yaparken de, darbe gecesinde canını tankların, mermilerin önüne siper eden kahraman milletimizin destansı mücadelesini ve cesaretini unutmamak en birincil ödevimizdir. 15 Temmuz'un birinci yılında ülkemizin demokrasisine, ekonomisine ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize yeniden teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz."


- "Bu ihanet çetesi asla unutulmamalı"


Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden (EGD) yapılan açıklamada ise 15 Temmuz 2016'nın Türk tarihinin en karanlık, en alçakça ihanetinin yaşandığı bir gün olduğu belirtilerek, asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristlerin silahını millete doğrulttuğu, 249 vatan evladını şehit ettiği aktarıldı.

Açıklamada, 15 Temmuz'un kara sayfa olmasının yanı sıra yanında 80 milyon vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği, vatanı ve milleti için canını ortaya koymaktan çekinmediği bir şanlı kahramanlık destanına da sahne olduğu kaydedildi.

Bu destanı yazan Türk milletinin aradan geçen bir yıl içinde birliğini, beraberliğini muhafaza ettiği, kurumlarıyla ve her ferdiyle demokrasisine, devletine sahip çıktığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte hem özel sektör, hem kamu kurumları hem de mensubu bulunduğumuz medya tek ses olmuş hainlerin karşısına dimdik durmuştur. 15 Temmuz gecesi yazılan destandan sonraki bir yıl boyunca da hiçbir milletin ve devletin başaramayacağı şekilde Türk milleti devletiyle ve özel sektörüyle ayağa kalmış, aynı zamanda ekonomik ve sosyal hayatını da hedef alan bu hain girişimin amacına ulaşmasına izin vermemiştir.

FETÖ mensubu hainlerin içeride ve dışarıda yaptıkları algı operasyonlarına rağmen aradan geçen bir yıl içinde Türkiye ekonomik büyümesini sürdürmüş, Borsa’sı rekorlar kırmış, parası değerlenmiş, dünyanın gıptayla baktığı mega projelerini hiç ara vermeden hizmete sokmuştur. Bu ihaneti ve içimize sızan bu ihanet çetesini asla unutmamalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.