İstanbul

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

09:03 17 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle "demokrasi nöbeti" için meydanlarda olduğunu belirterek, "Ne güzel insanlarsınız ki darbe girişimini yüreklerinizle söndürdünüz. Ayakta duruşunuzla onları sindirdiniz. Kaçacak delik aradılar." dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasının önünde "demokrasi nöbetinin" ikinci gününde toplanan kalabalığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile selamladı.

Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada, halkın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup teröristlere geçit vermediğini söyledi.

Milletin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dimdik durarak, dünyaya, milletin ne demek olduğunu gösterdiğini vurgulayan Topbaş, "Ne güzel insanlarsınız. Allah hepinizden razı olsun. Yüreğinizdeki imanla, elinizdeki bayrakla ve vatan millet sevgisiyle Başkomutanımızın devam etmesini istediği demokrasi nöbeti için yine meydanlardasınız. Bu milletin geleceğine, özgürlüğüne gem vurmak isteyen FETÖ terör örgütünün, dış güçlerle birlikte tezgahladığı darbe girişimini yüreklerinizle söndürdünüz. Ayakta duruşunuzla onları sindirdiniz. Kaçacak delik aradılar." ifadelerini kullandı.

- "Büyük bir milletin evlatları olarak hepsini püskürttük"

Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nın önünde şehitler verildiğini, çok sayıda kişinin de gazi olduğunu anımsatan Topbaş, Büyükşehir Belediyesine ait AKOM ve Lojistik Destek Merkezi'nin de darbecilerce işgal edildiğini hatırlattı.

Topbaş, bir yıl sonra aynı meydanda şehitlerin huzurunda bir araya geldiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rabbimize hamdolsun hainlere fırsat vermediği için. Tarih boyunca bu topraklarda aynı hain tezgahlar kurgulandı. Ancak büyük bir milletin evlatları olarak hepsini püskürttük. Malazgirt'te, Çanakkale'de destanlar yazıldığı gibi 15 Temmuz'da da hiçbir millete nasip olmayan bir destan yazdık. Bu şanlı direnişi tarihler yazacak, bizden sonra gelecek nesillerimiz okuyacak ve gıpta edecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği ve hükümetin gayretiyle yarının Türkiyesini inşa ettiklerini anlatan Topbaş, gelişmişlik, teknoloji ve özellikle savunma sanayinde Türkiye'yi çok daha ileri bir noktaya taşıyacaklarına inandığını vurguladı.

"Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz." diyen Topbaş, şunları kaydetti:

"Ama ucu açık, bir yerde bir tehlike görürsek yeniden kıyama kalkarız. Engel tanımayız, bendimizi çiğner aşarız. İnsanın olduğu yere hizmet götüren böyle bir milletin zeval bulması mümkün değil Allah'ın izniyle. Belediyemiz işgal edildi, geldiniz bu işgali kırdınız. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde büyük bir buluşma gerçekleştirdik. İBB olarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yaptığımız Şehitler Makamı'nın açılışını da birlikte yaptık. Bir yüzük taşı gibi o abideyi oraya koyduk ki gelecek nesiller 15 Temmuz’u unutmasın diye. Gönlünüzde imanı, vatan, millet ve bayrak sevgisi olan güzel insanlar olarak meydanları doldurdunuz. Allah hepinizden razı olsun."

Selçuk Bayraktar'ın, yerli insansız hava aracı (İHA) yapmayı başardığını dile getiren Topbaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın damadı ve evladı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin gururu olan çok güzel bir insan. Gönüllerini koydular ve İHA yapmayı başardılar. Bu İHA'lar bugün terörle mücadelede en büyük gücümüz oldu. Rabbim kendisine güç versin ve her türlü hayırlı işlerinin önündeki engelleri kaldırsın." değerlendirmesinde bulundu.

- "Çanakkale gibi İstanbul ve Ankara da geçilmez"

Selçuk Bayraktar da Çanakkale gibi İstanbul ve Ankara ile tüm Türkiye'nin de geçilemeyeceğinin gösterildiği bir destanın sene-i devriyesinin yaşadığını belirtti.

Bütün dünyaya aynı ruhun yaşadığını göstermek için yine meydanlarda nöbet tutmaya başladıklarına dikkati çeken Bayraktar, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte dün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma töreninde bütün milletimizle birlikte eşim ve ben de çok duygulandık. Bu ruh sayesinde Türkiye'nin ilk insansız hava aracını yapmak hemen darbe sonrasında bize nasip oldu. Ağustos ayında hemen Güneydoğu'da eğitimleri vererek İHA'ları göreve başlattık. Bugün Allah'a şükür Türkiye, dünyada kendi mühendisiyle, elektroniğiyle, yazılımıyla, beyniyle, her türlü sistemiyle yapabilen 6 ülkeden biri haline geldi. Bu milletimizin verdiği bağımsızlık ruhunun eseri."

Konuşmaların ardından İstanbul'daki "demokrasi nöbeti" sona erdi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Saraçhane'de toplanan vatandaşlara gece boyunca ücretsiz yemek ve su ile mobil internet hizmeti sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.