İstanbul

İkinci el kıyafetler çöpe değil kumbaraya

15:35 24 Ağustos 2017
İkinci el kıyafetler çöpe değil kumbaraya

Kadıköy'de belirli noktalara yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara ulaştırılacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirildi.

İlçede 52 noktaya yerleştirilecek kumbaralardan toplanan kıyafetler, kullanılabilir hale getirilerek ihtiyacı olanlara dağıtılacak.

Kumbaralardan ilki Kadıköy Belediyesi bahçesine yerleştirildi. Kumbaralara bırakılan kıyafetler bu iş için tahsis edilen iki araçla toplanacak.

Kıyafetlerden kullanılabilecek durumda olanlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılacak durumda olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilecek.

Kadıköylüler ayrıca ikinci el kıyafet bağışlamak istediklerinde de ilgili iletişim numaralarından bu konuda çalışan görevlilere ulaşabilecek.

İsteyenler, Kadıköy Belediyesi’nin "444 55 22" numaralı Çağrı Merkezi’ne giysi ayakkabı tekstil eşyası bağışlamak için başvurulabiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.