İstanbul

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

16:10 18 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Bağcılar'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İSTOÇ İlkokulu'nda düzenlenen törende, davetlilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir belgesel izletildi.

Törende konuşan Kaymakam Mustafa Eldivan, bu belgeselden çıkarılması gereken önemli sonuçlar olduğunu söyledi.

Çocukların bu ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Eldivan, "Öncelikle vatan aşkı, millet aşkını ve iman gücünü bu çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Eldivan, şöyle devam etti:

"Sadece eğitimle ya da sadece öğretimle olmuyor bu iş. İkisi bir araya gelmeyince olmuyor bu iş. Bu FETÖ denen alçaklar şunu yaptı: Memlekette ne kadar yetişmiş zeki çocuk varsa bunları bir şekilde bu örgüte kazandırdılar. Matematik öğretmekle fen öğretmekle bunları bilim adamı yapmakla olmuyor. Eğitim gerekiyor, vatan aşkı gerekiyor. Vatan aşkı da imandandır iman gerekiyor."

- "İlçede bir çok güzelliğe imza attık"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçedeki kurum ve kuruluşlarla dayanışma içerisinde birçok güzelliğe imza attıklarını belirtti.

Bağcılar'daki eğitim başarısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını anlatan Çağırıcı, "Bugün Bağcılar'da sadece 110 devlet okulu var. Bu rakam özel okullarla 170'i buluyor. 80 kişilik sınıflar vardı, şimdi Allah'a şükürler olsun 30 kişilik sınıflara düştü. Ve yüzde 50'den fazlasının tekli eğitime geçtiği bir Bağcılar. Başbakanımız, '2019'da tamamen tekli eğitime geçilecek.' dedi. İnşallah, biz Bağcılar'da o hedefi 2018'de yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimine de dikkati çeken Çağırıcı, "İhanet şebekesinin bir daha olmaması adına vatana, millete, İslama faydalı nesiller yetiştirmek zorundayız. Tüm gayretimiz bu." değerlendirmesinde bulundu.

- Öğrencilere 10 bin kırtasiye paketi dağıtıldı

Törende, öğrenciler Muhammed Ali Güvenci ve Hatice Meryem Memiş şiir okudu. Kafkas Halk oyunları ekibinin de gösteri sunduğu törende, öğrenciler okul bahçesine kurulan oyun parklarında eğlendi.

İlçe genelinde 10 bin öğrenciye verilmek üzere Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan içinde defter, boya kalemi, çanta, beslenme çantası gibi malzemelerin bulunduğu paketlerin dağıtımı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.