İstanbul

Koç Üniversitesi'nde uluslararası vergi konferansı düzenlenecek

16:48 27 Eylül 2017
Koç Üniversitesi'nde uluslararası vergi konferansı düzenlenecek

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi, International Fiscal Association (IFA) ve Uluslararası Vergi Araştırmaları Derneği (IFA Türkiye) iş birliğiyle IFA David R. Tillinghast Araştırma Programı Uluslararası Vergi Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, IFA David R. Tillinghast Araştırma Programı Uluslararası Vergi Konferansı, 5-6 Ekim'de Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü'nde gerçekleştirilecek "21.Yüzyılda Sınır Ötesi Vergi Sorunları" başlıklı konferansta, bir dizi güncel uluslararası vergi hukuku meselesi akademisyen ve uygulamacılar tarafından değerlendirilecek.

Konferans programı, OECD'nin Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) Projesi'nin belli başlı konularını içeriyor. Konferansta, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, BEPS ile şekillenen uluslararası vergi politikası, vergi idaresi ve diğer vergi konularına yaklaşımları ortaya konulacak.

Etkinlikle, dünyanın çeşitli ülkelerinden vergi uygulamacılarının ve vergi akademisyenlerinin fikir alışverişinde bulunarak güncel uluslararası vergi hukuku tartışmalarına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ayrıca, Türkiye'nin söz konusu gelişmeler çerçevesinde aldığı tutumun ortaya konulması ve Türk vergi uygulaması birikiminin uluslararası vergi hukuku bilgi havuzuna aktarılması konferansın en önemli bir diğer amacını oluşturuyor.

Konferans oturumlarında, "Uluslararası Vergi Dünyasında Değişim: BEPS Sonrasında Düzen mi yoksa Kaos mu?", "Suistimal Algısı - Vergiden Kaçınma Küresel Vergi Sisteminin Yönlendiricisi midir?", "Verginin Dünyası Neresidir?: Dijital Dünyada Katma Değer Vergisinden Alınan Dersler", "Düşünmeye Değer Bir Konu: BEPS'in Önlenmesinde Çok Taraflı Anlaşmadan Doğan Meseleler: Bilinmeyen Cevaplar", "BEPS Döneminde Uluslararası Vergi Uyuşmazlıklarının Çözümü: Daha çok Hukuki Belirlilik mi yoksa Daha çok Hukuki Uyuşmazlık mı?", "Vergi Yönetişiminde Sorumlu Vergicilik Yaklaşımı: Bütün Taraflar için Hukuk ve Etik İkilemi" başlıkları ele alınacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.