İstanbul

Kepez'de oyuncak müzesi açılacak

15:37 28 Eylül 2017
Kepez'de oyuncak müzesi açılacak

Kepez ilçesinde oyuncak müzesi açılacağı bildirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile ekibinin 1,5 yıldır çalışarak hazırlandığı Anadolu Oyuncak Müzesi'nin cuma günü düzenlenecek törenle açılacağı belirtildi.

Açıklamada, Dokuma Fabrikası'nın kreş binasında açılacak müzenin bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sağlayacağı vurgulanarak, müzenin öğrenme, eğlence ve ailece buluşma noktası olması itibariyle sosyalleşme alanı olarak da hizmet vereceği ifade edildi.

Müzede 8 bin oyuncağın teşhir edileceğini belirtilen açıklamada, belediye başkanı Tütüncü'nün müzenin kurulma aşamasında Türkiye'nin dört bir yanındaki müzeleri ziyaret ettiği vurgulandı.

Açıklama görüşlerine yer verilen Tütüncü, müzeyi kurarken sağlıklı bir toplumun iyi eğitilmiş, sağlıklı ve mutlu çocuklarla mümkün olacağına inanarak hareket ettiklerini belirterek, aydınlık bir geleceğin tamamen buna bağlı olduğunu ifade etti.

Anadolu Oyuncak Müzesi'nin her yaş ve kültür grubundan vatandaşlara hitap edecek kolleksiyon ve düzenlemeler içerdiğini açıklayan Tütüncü, "Dünyanın her yanında oynanan oyuncaklardan örnekler çokça varsa da, ağırlığı geleneksel geçmişimizden gelen yerel oyuncaklar oluşturmaktadır. Burada her yaştan çocuklar için masum bir tebessüm dünyası oluşturduk." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.