İstanbul

Gıda biyoteknolojisi, uluslararası çalıştayda masaya yatırılacak

18:04 06 Ekim 2017
Gıda biyoteknolojisi, uluslararası çalıştayda masaya yatırılacak

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Michigan Eyalet Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Uluslararası Çalıştayı, 9-11 Ekim'de Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde yapılacak.

Gıda biyoteknolojisi alanında sosyoekonomik değerlendirme ve risk değerlendirme başta olmak üzere objektif bilgiye ulaşma ve yasal çerçeveye netlik kazandırmak amacıyla yapılması gerekenlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, ulusal ve uluslararası düzeyde gıda biyoteknolojisi ve biyogüvenlik alanında 20'nin üzerinde uzman isim, deneyimlerini paylaşacak.

Çalıştay, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Satish Udpa, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Tarım Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kuzey Amerika Türk Kaynak Merkezi Üst Yöneticisi (CEO) Nurten Ural ve Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remziye Yılmaz'ın konuşmaları ile başlayacak.

3 gün sürecek etkinliğin ilk gününde, açılış konuşmalarının ardından gıda biyoteknolojisi, biyogüvenlik ve ulusal ve uluslararası yasalar konusu ele alınacak. Çalıştayın ikinci ve son gününde ise genetik modifiye organizmalar ve sosyo ekonomik değerlendirme ve gıda biyoteknolojisi ve genetik modifiye organizmalar, risk değerlendirme konulu oturumlar yapılacak.

Çalıştayda genetik modifiye organizmalar, bilimsel risk değerlendirme, sosyoekonomik değerlendirme başlıklarındaki güncel gelişmeler ele alınırken, yasa ve yönetmelikler düzeyinde ulusal ve uluslararası yaklaşımlar ortaya konacak.

Uluslararası düzeyde ileri ortak çalışmalar için zemin oluşturmanın da amaçlandığı çalıştayda, katılımcılar, belirlenen konu başlıklarında ulusal ve uluslararası anlayışı yakınlaştırmaya katkı amacıyla değerlendirmelerde bulunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.