İstanbul

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Edirne'de

15:28 03 Kasım 2017
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Edirne'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi kendi belediye başkanlarıyla uğraşıyorlar, uğraşıyorlar. Sıra geldi bizim belediye başkanları ile uğraşmaya. Diyorlar ki, biz kendi belediye başkanlarımız için gereğini yaptık, istifa edin dedik. Etmek istemediler, tehdit ettik. Şantaj, istifa ettirdik. Diyorlar ki, şimdi CHP kendi belediye başkanları için aynı yöntemi uygulasın. Biz yapmayız. Biz milletin oyuna, halkımızın iradesine saygı gösteririz." dedi.

Havsa Belediyesi'nin arıtma tesisinin açılışına katılan Kılıçdaroğlu, tören alanında Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve partililer tarafından karşılandı.

Saygı duruşu ve Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından belediyenin çalışmalarını anlatan kısa film gösterildi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının birinci görevinin bulunduğu kentte huzuru sağlamak olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de neredeyse insanların birbirine düşman olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neredeyse birbirimizin kimliğini, inançlarını tartışır hale geldik. Oysa güzel bayrağımızın altında hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin inancı, kimliği, yaşam tarzı kendisine. Ama arzumuz ne? Bir arada şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak. Ben size izin verip bize yetki verirseniz huzurun sözünü, huzurun güvencesini veriyorum." diye konuştu.

Kenti kent yapanın sadece kırsal alanı, fabrikaları, parkları değil, aynı zamanda kimliği ve estetik güzelliği olduğunu vurgulayan Kılıçrdaroğlu, belediye başkanının o estetik güzelliğe de önem vermek zorunda olduğunu söyledi.

- "Yapacağınız en güzel iş, sandık önünüze geldiğinde gereğini yapmaktır"

Tarıma dayalı bu bölgede besiciliğin önemli olduğunu bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Başka bir yerden Türkiye'ye canlı hayvan hatta doğrudan doğruya et ithal edebiliyorsak, saman ithal ediyorsak hepimizin oturup düşünmesi lazım. Devasa bir Türkiye, koskocaman bir Türkiye neden bu duruma düştü? Konya'dan küçük Hollanda, bizim 3,5 katımız tarım ürünü ihraç ediyor. Biz pamuğu, samanı, canlı hayvanı, mercimeği, nohudu, fasulyeyi dışarıdan alıyoruz. Topraklarımız bereketli. İnsanlarımız çalışkan. Neden biz üretmiyoruz? Neden biz kazanmıyoruz? Neden dışarıya bu parayı veriyoruz? Hepimizin ortak düşünmesi gereken temel sorun bu.

Belki diyeceksiniz ki 'Çiftçi yeteri kadar desteklenmiyor?' Bu sorunun cevabı doğrudur. Ama derseniz ki 'Parlamento görevini yaptı mı? Kanun çıkardı mı?' Parlamento bir kanun çıkardı. Adı Tarım Kanunu. 21. maddesi der ki 'Her yıl çiftçiye milli gelirin en az yüzde 1'i oranında teşvik verilir.' diye. Türkiye'nin milli geliri yıllık 800 milyar dolar. Çiftçiye verilmesi gereken teşvik miktarı yıllık 8 milyar dolar. Veriliyor mu? Emin olun yarısı bile verilmiyor. O zaman sizin yapacağınız bir şey var. TBMM kanun çıkarıyor, sizin teşvikinizi öngörüyor, eğer hükümet bunun parasını size ödemiyorsa, yapacağınız en güzel iş, sandık önünüze geldiğinde gereğini yapmaktır. Yani size yasanın öngördüğü teşviki vermeyeni, sandıktan çıkarmamaktır."

- "Sıra geldi bizim belediye başkanları ile uğraşmaya"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün sorunların çözülebileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi kendi belediye başkanlarıyla uğraşıyorlar, uğraşıyorlar. Sıra geldi bizim belediye başkanları ile uğraşmaya. Diyorlar ki, biz kendi belediye başkanlarımız için gereğini yaptık, istifa edin dedik. Etmek istemediler, tehdit ettik. Şantaj, istifa ettirdik. Diyorlar ki, şimdi CHP kendi belediye başkanları için aynı yöntemi uygulasın. Biz yapmayız. Biz milletin oyuna, halkımızın iradesine saygı gösteririz. En önemlisi kendi belediye başkanlarımıza sonuna kadar güveniriz. Bizim belediye başkanlarımız için niye gereğini yapacağız? Evet gereğini yapacağız, onları tek tek kutlayacağız. 'Bravo' diyeceğiz. 'İyi iş yaptın, halka iyi hizmet ettin.' diyeceğiz. Bizim açımızdan gereğini yapmak budur."

Belediye başkanlarına her kuruşun hesabını halka vereceklerini ve parti ayırmaksızın herkese hizmet edeceklerini söylediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızı kutlamak ve gereğini yapmak için geldik. Onların güzel hizmetlerini yerinde görmek için geldik. Sizlerle beraber olmak, sizlere hitap etmek benim izin onur ve şereftir." dedi.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'na çiftçi Savaş Muhtaroğlu kuzu, Havsa Belediye Başkanı Tekin de ilçenin simgesi el-başak figürlü biblo hediye etti.

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İlçe Başkanı Fevzi Pekcanlı, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.