İstanbul

Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

11:42 22 Kasım 2017
Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

Mersin Valiliğinin himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atletizm Federasyonunun desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Taksim Divan Otel'de düzenlenen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan başkan Kocamaz, iki yıldır düzenlenen organizasyonun daha şimdiden Avrupa'nın en iyi maratonları arasına girdiğini söyledi.

Maratonda, her yıl farklı bir tema belirlediklerini ifade eden Kocamaz, "Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz maratona 27 bin kişi kayıt yaptırırken, 3 Aralık'ta düzenleyeceğimiz maratona kayıt yapan kişi sayısı şimdiden 30 binlere ulaşmıştır. Geçen sene tüm kategorilerde dağıttığımız 155 bin 550 liralık para ödülünü bu yıl iki katına çıkarıyoruz." diye konuştu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Mersin'in Türkiye'de tam maraton düzenleyen 4 şehirden biri olduğunu vurguladı.

Maratonun çok başarılı olacağına inandığını aktaran Çintimar, şunları kaydetti:

"Mersin, Akdeniz Oyunları organizasyonunu yapmış bir ilimiz olarak, 'spor şehri' unvanını almış kentlerimizden birisidir. Çok güzel bir parkur ve ortam var. Hem tarihi, hem coğrafi hem de konum olarak ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Bu maratonların sayısını ne kadar arttırabilirsek, spor kültürünü o kadar tabana yayacağımıza inanıyorum."

Bu yıl "Hoşgörü, Barış ve Kardeşlik" temasıyla koşulacak maratonda, 15 ve 42 kilometrelik bölümler ile 5 kilometre halk koşusu, çocuk maratonu ve özel sporcu olmak üzere 5 ayrı kategoride yarışlar düzenlenecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.