İstanbul

‘Torunum babasının katilleriyle büyüyor’

08:26 27 Kasım 2017
‘Torunum babasının katilleriyle büyüyor’

Babası annesi tarafından öldürülen 4 yaşındaki Şevval’in velayet savaşında mahkeme velayeti anneanneye verdi. Babaanne Ayla Tepe, kararın bozulması için mahkemeye başvurdu

İstanbul’da 2016 Ekim ayında Murat Taşocak eşi tarafından öldürüldü. O zaman 3 yaşında olan kızları Şevval anneanneye verildi. Babaanne Ayla Tepe, torununu almak için diğer oğlu Murat Taşocak’la mahkemeye başvurdu. Mahkeme iki tarafla görüşerek uzman raporu hazırlanmasını istedi. Ancak bir rapor velayetin anneannede, diğeri ise amcada kalması yönünde verildi. İki taraf karara itiraz edince mahkeme üçüncü bir uzman görüşü istedi. Hazırlanan yeni raporun ardından mahkeme geçtiğimiz Eylül ayında velayeti anneanneye verdi. Babaanne Ayla Tepe, kararın bozulması için istinaf mahkemesine başvurdu. Babaanne Ayla Tepe, oğlunun katilinin davasının hala sonuçlanmadığını, bu yüzden velayeti alamadıklarını söylerken, torununu iki haftada bir gördüğünü ve psikolojisinin iyi olmadığını belirti. Tepe, bu süreçte annenin Şevval’i cezaevine istediğini ancak hakim tarafından ret verildiğini ifade etti. Tepe, ‘Torunum o evde babasının katilleriyle büyüyor. Onu alamamak canımı çok yakıyor’ dedi. 

Planlı cinayet iddiası
 

Taşocak ailesinin avukatı Yeşim Özen ise davayla ilgili şunları söyledi, “30 Kasım’da duruşmamız var. Elimizde bazı kamera kayıtları vardı. bilirkişiden onların incelenmesini istedik. Dava başından beri kadının tek başına bu şekilde eşini öldüremeyeceği ve cinayette birden fazla sanığın olduğu iddiamız vardı. Kamera kaydında da ölen kişinin çocuğu içeriye verdikten sonra zorla içeriye çekildiği görüldü. Mahkemeden atanan bilirkişi de bunu tespit etti. Cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini kanıtlamış olduk. Diğer aile üyeleri için de suç duyurusunda bulunacağız. Çocuğumuz hala karşı tarafta. Annenin cezası kesinleşince çocuğumuzu alacağımıza inanıyoruz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.