İstanbul

Disleksiye dikkati çekmek için sanal ortamda dalış yaptılar

17:56 10 Aralık 2017
Disleksiye dikkati çekmek için sanal ortamda dalış yaptılar

Öğrenme bozukluğu olan disleksi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, disleksili çocuklar, sanal gerçeklik laboratuvarlarında VR teknolojisi ile dalış yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Su Altı Kulübü ve Engelsiz Yaşam Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, "Disleksi Avantajımız Hayalimiz ise Su Altında Dalış" sloganıyla yola çıkan kulüp üyeleri, Sakarya da özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören 25 diskleksili çocuğu, BAU Galata Kampüsü VR (sanal gerçeklik) Laboratuvarında bir araya getirdi.

VR teknolojisi ile dalış yapan disleksili çocuklar, su altındaki canlıları yakından tanıma fırsatı yakaladı.

- "Disleksi bir hastalık değil, rahatsızlıktır"

Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan kulüp başkanı Günışık Kumru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su altı ile sosyal sorumluluğu birleştirmek istediklerini söyledi.

Su altı simülasyonuyla disleksi konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Kumru, disleksinin bir hastalık değil, yeni yeni gelişen ve bilinen bir rahatsızlık olduğunu vurguladı.

Kumru, bu rahatsızlığın Türkiye'de çok fazla çocukta tespit edildiğini aktararak, "Biz ne kadar erken yaşta bunun farkındalığını yaratırsak birçok çocuğun hayatını değiştirme ihtimali var diye düşünüyoruz. Amacımız; disklesinin insanlar tarafından bilinmesi, korkulacak bir durum ya da bir hastalık olarak görülmemesi ve bu rahatsızlık konusundaki algıları değiştirmek." diye konuştu.

Etkinliğe katılan disleksili 10 yaşındaki Emir Gülsever ,"Köpek balıklarını gördüm. Farklı bir keşif oldu benim için. Görüntü kalitesi falan çok iyiydi. Kendimi gerçekten suyun altında hissettim." ifadelerini kullandı.

Unutamayacağı bir gün yaşadığını söyleyen 10 yaşındaki Ali Sami Yılmazer de "Üniversite ortamını da görmüş olduk. Bu deneyimi bir kez daha yaşamak isterim." dedi.

Disleksili çocukların su altı dünyasını tanımalarına fırsat sunan etkinlik, 2 gün boyunca devam edecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.