İstanbul

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

16:59 21 Aralık 2017
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın hükümdarlık yıllarını konu edinen "Payitaht Abdülhamid" dizisinin oyuncuları, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çekimleri Kocaeli'ndeki platoda yapılan dizinin oyuncuları, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceledikten sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

Dizide Sultan 2. Abdülhamid Han'ı canlandıran Bülent İnal, "Haber" kategorisinde Filistinli Fevzi El-Junidi'nin gözleri bağlanarak İsrailli askerler tarafından götürülmesini yansıtan "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafa oy verdi.

İnal, her fotoğrafın ilginç ve güzel olduğunu belirterek, hem güncel olması hem de her şeyi çok güzel özetlemesi açısından, Wisam Hashlamoun'un çektiği bu fotoğrafı oyladığını söyledi.

"Yaşam" kategorisindeki fotoğrafları da tek tek inceleyen İnal, Ali Jadallah'ın objektifine yansıyan "Engelli kardeşlerin yaşamı" fotoğrafını oyladı.

Bülent İnal, "Spor" kategorisinde ise oyunu, Ampüte Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonu olduğu maça ait, Abdullah Coşkun'un çektiği "Türkiye'nin Sevinci" adlı fotoğraftan yana kullandı.

Dizide "Mahmud Paşa" karakterini canlandıran Hakan Boyav da "Haber" kategorisinde "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafı oyladı.

Fotoğrafa yansıyan görüntüyü "gerçeğin ta kendisi" olarak tanımlayan Boyav, fotoğrafın Kudüs'deki intifadanın simgesi olduğunu dile getirdi.

Boyav, "Yaşam" kategorisinde Cem Öksüz'ün çektiği "Türk Yıldızları İzmir'de" fotoğrafına, "Spor" kategorisinde ise "Türkiye'nin Sevinci" adlı fotoğrafa oy verdi.

"Tahsin Paşa" karakteriyle dizideki yerini alan Bahadır Yenişehirlioğlu ise "Haber" kategorisinde oyladığı "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafın, İsrail'in acizliğini gösterdiğini belirtti.

Yenişehirlioğlu, fotoğraf için "Reşit olmamış bir çocuğun gözlerinin bağlanıp, bu kadar korkak İsrail askerinin arasında bir yere götürülüyor olması beni çok etkilemişti." yorumunu yaptı.

"Spor" kategorisinde "Türkiye'nin Sevinci" adlı fotoğrafa oy veren Yenişehirlioğlu, "Yaşam" kategorisinde oyladığı "Engelli kardeşlerin yaşamı" adlı fotoğrafı görünce göz yaşlarına hakim olamadı.

Dizide "Emanuel Karaso" rolüyle seyircinin karşısına çıkan Ali Nuri Türkoğlu da "Haber" kategorisi"ndeki fotoğraflar arasından "Aslında bir umudu temsil ediyor" dediği "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafı oyladı.

"Yaşam" kategorisi"nde Zekeriya Karadavut'un çektiği "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" adlı fotoğrafa oy veren Türkoğlu, "Spor" kategorisinde ise oyunu "Türkiye'nin Sevinci" fotoğrafından yana kullandı.

Dizide "Sabahattin" karakteriyle yer alan ve genellikle savaşı yansıtan fotoğraflardan etkilenen Kaan Turgut ise "Haber" kategorisinde "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" adlı fotoğrafı oyladı.

Turgut, "Yaşam" kategorisinde "sevgi dolu ve estetik" olarak tanımladığı "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" adlı fotoğrafa, "Spor" kategorisinde ise kendisinin çok duygulandıran "Türkiye'nin Sevinci" adlı fotoğrafa oy verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.