İstanbul

Uyuşturucuya karşı "mektup"lu mücadele

15:42 15 Ocak 2018
Uyuşturucuya karşı "mektup"lu mücadele

Maltepe Kaymakamlığı'nca ilçedeki okullarda görevli 3 bin 376 eğitimciye, küçük yaşlarda uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla yapılması gerekenlerin anlatıldığı mektup yazıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, İlçe Kaymakamı Meftun Dallı uyuşturucu ile mücadelede yeni bir adım attı.

Dallı, ilçede okul müdürü ve öğretmen olarak görev yapan toplam 3 bin 376 eğitimciye uyuşturucuyla mücadele konusunda mektup yazdı.

Kaymakam Dallı mektubunda, bağımlılık, merak, arkadaş etkisi, farklı görünme ve beğenilme arzusu, eğlence arayışı, kişisel sorunlarla başa çıkamama ve bir gruba ait olma ihtiyacı gibi sebeplerle uyuşturucu satıcılarının hedefinde öncelikle çocukların ve gençler bulunduğunu kaydetti.

Bu yüzden, bağımlılıkla mücadele edilirken eğitim kurumlarında alınacak tedbirler ve yapılacak müdahalelerin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Dallı, bu noktada öğretmenlerden destek istedi.

Dallı, bağımlılığın ve uyuşturucunun ülkenin ve milletin geleceği için çok büyük bir tehdit olduğunun altını çizdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bir eğitimci olarak, öğrencilerinizi yakından gözlemleyip takip etmeniz ve gördüğünüz, fark ettiğiniz olumsuzlukları en kısa zamanda velilerinizle, ilgili birim ve kurumlarımızla paylaşınız ve geç kalınmadan önlem alınmasına katkıda bulununuz.

Öğrencilerinizi ve ailelerini, her vesileyi kullanarak, bağımlılık ve uyuşturucu konusunda bilinçlendirmeye azami çabayı harcayınız. Özellikle anne ve babalara, sentetik uyuşturuculardan bazılarını çok ucuza temin etmek mümkün hale geldiğinden, her çocuğun buna ulaşabileceği gerçeğini gözardı etmemelerini, ‘Benim çocuğum yapmaz.’ dememelerini, çocuklarını en iyi kendilerinin tanıyacağını, onlarda ortaya çıkacak değişiklikleri en önce onların fark edeceğini, böyle bir durumla karşılaştıklarında geç kalmadan ve hiçbir şeyden çekinmeden ilgililerle görüşmelerini sürekli telkin ve tavsiye ediniz."

Dallı, ayrıca öğretmenlerden bağımlılık ve uyuşturucu konusunda her türlü bilgi ve desteği alabilmeleri için Maltepe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Maltepe Bağımlılık Danışma Birimi'ne ulaşmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.