İstanbul

Securitas, Çukurova bölgesine yönelik masabaşı tatbikat gerçekleştirdi

11:21 24 Ocak 2018
Securitas, Çukurova bölgesine yönelik masabaşı tatbikat gerçekleştirdi

Güvenlik hizmeti şirketi Securitas'ın Çukurova Bölge Müdürlüğü, düzenlediği masabaşı tatbikatında muhtemel kriz senaryolarını ele alarak güvenlik süreçlerini gözden geçirdi.

Securitas'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin Çukurova Bölge Müdürlüğü tarafından Gaziantep'te gerçekleştirilen masabaşı tatbikatına, özel güvenlik görevlileri ve birim sorumlusu personel katıldı.

Dünya ve Türkiye'deki olaylar ve riskler ile küresel barış ve terör indekslerinin incelendiği toplantıda, bölgeye özel kriz senaryoları masaya yatırıldı.

Bu senaryolarla birlikte karar verme süreci, görev dağılımının ardından mevcut yasa, yönetmelik, prosedür ve talimatlar doğrultusunda alınması gereken aksiyonlar belirlendi. Katılımcılara roller verilerek olaylar simule edildi ve kriz anında yapılacaklar gözden geçirildi.

Securitas Çukurova Bölge Müdürü Cenk Bakırtel, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Securitas olarak düzenli olarak gerçekleştirdikleri masabaşı tatbikatları ile güncel duruma göre pratik yaparak muhtemel kriz durumlarına hazırlıklı olmayı ve hem dünya hem Türkiye'deki riskleri ele alıp güncel durumu analiz etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bu çalışmanın, gösterilen iş birliğinin çözümlerden daha değerli olduğu bir prosedür egzersizi olduğunu belirten Bakırtel, tatbikatlarda örnek senaryo içindeki olayların oluşması durumunda doğru hareket tarzının ne olacağına odaklanıldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.