İstanbul

Basketbolda maçın ardından

19:50 27 Ocak 2018
Basketbolda maçın ardından

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'u 78-74 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, kötü oynarken kazanmanın önemli olduğunu ifade etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ufuk Sarıca, rakiplerinin arayı iyi değerlendirdiğini belirterek, "Zor maçtı. Yine basketbolun teknik terimleri dışında basit hatalar yaptık. Oyunu bir türlü koparamadık. Belki kaybedebilirdik. Maçta kötü oynadığımız anlar oldu. Çok boş atışlar kaçırdık." diye konuştu.

Mücadelede 22 sayı kaydeden Sertaç Şanlı'nın performansı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Sarıca "Sertaç bugün 22 sayının yanında 8 de ribaunt yaptı. Bu beni hem Beşiktaş için hem de milli takım için mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Takımdaki sakat oyuncular hakkında da konuşan Ufuk Sarıca, "Semih Erden koşulara başladı. Yakında takımla çalışmalara başlayacak. Can Maxim Mutaf ile Semih Erden şubat ayında takımla antrenmanlarda yer alacak." şeklinde konuştu.

ABD'li oyun kurucu Josh Adams ise zor bir maç olduğunu anlatarak, "Rakibimiz iyi savaştı. Biz de bazı bölümlerde hatalar yaptık. Herkes en iyi oyununu oynadı. Kaybetmekten nefret ediyorum. Bugün takımımı ateşledim. Maç zora gidince elimden geleni yaptım. Beşiktaş'ta olmaktan mutluyum." açıklamasını yaptı.


- Trabzonspor cephesi


Trabzonspor Başantrenörü Ozan Bulkaz ise hücumda ve ribauntlarda sorun yaşadıklarını kaydetti.

Takım olarak iyi bir görüntü ortaya koyduklarını dile getiren Bulkaz, "Sezonun ilk yarısındaki Trabzonspor ile bugünkü Trabzonspor'un görüntüsü çok farklıydı. Bu bizim arayı iyi değerlendirdiğimizi gösteriyor. Maçı net kazanabilirdik ama olmadı. Evimizde 8 maçımız var. Bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Bordo-mavili takımın Kanadalı oyuncusu Brady Heslip ise önemli ve zor bir maç oynadıklarını ancak kazanamadıkları için üzgün olduklarını aktardı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.